Rundt 2.000 liter olje har lekket ut og ned i grunnen etter at et tog sporet av på vei til Oslo S onsdag ettermiddag. Havnevesenet er varslet om saken. Toget sporet av på vei fra hensettingsområdet i Lodalen til Oslo S. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oljelekkasje og innstilte tog etter togavsporing ved Oslo S

Opptil 2.000 liter olje har lekket ut og ned i grunnen etter at et tog sporet av på vei til Oslo S onsdag ettermiddag. Tre spor ble stengt, og det blir forsinkelser torsdag morgen.

Publisert

Innstillingene gjelder Østfoldbanen mellom Kolbotn og Oslo og på Kongsvingerbanen, skriver VG.

– Innsatstogene er blant annet ekstratogene satt opp i rushtiden. Jeg vil anbefale å sjekke med togselskapet torsdag morgen. Det kan bli satt opp alternativ transport, sier pressevakt Randi Folke-Olsen i Bane Nor til avisa.

Andre tog er ventet å gå som normalt.

Togavsporingen, som skjedde like ved Oslo S, medførte at tre spor måtte stenges. Ingen personer ble skadd, men skinnegangen fikk litt skader. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oljelekkasje

Toget sporet av på vei fra hensettingsområdet i Lodalen til Oslo S onsdag ettermiddag like før klokken 19.

– Vi har vært en tur med tre biler og bistått de som eier togsettet. Det er vanskelig å si noe om omfanget, men vi kan bekrefte at det har vært en lekkasje på mellom 1.500 og 2.000 liter olje som har lekket ut. Det er litt tidlig å si noe mer om omfanget før natta har gått, sa vaktkommandør ved 110-sentralen Morten Bergh til NTB onsdag kveld.

Kystverket og Havnevesenet er varslet, ifølge Bergh.

Kjenner ikke årsak

Det var en avsporing som medførte at tre spor måtte stenges. Ifølge Folke-Olsen er det for tidlig å si noe om årsaken.

– Det er ikke noe dramatikk rundt avsporingen annet enn at det er litt skader, som gjør at vi må stenge noen spor, sier hun til VG.

Powered by Labrador CMS