Etter å ha vært stengt i over ti uker, er Follobanen åpen for trafikk. Banen ble åpnet for normal trafikk søndag klokken 7. Her er tunnelen fotografert under en testkjøring.

Nå er Follobanen åpen for trafikk igjen

Etter å ha vært stengt i over ti uker, er Follobanen åpen for trafikk. Banen ble åpnet for normal trafikk søndag klokken 7.

Publisert

– Blixtunnelen mellom Oslo S og Ski er åpen for trafikk. Takk for tålmodigheten mens vi har jobbet. Velkommen tilbake til toget!, skriver Bane Nor i en trafikkmelding like etter klokken 7 søndag.

Første togavgang med passasjerer gikk fra Ski klokken 07.24 og var fremme på Oslo S klokken 07.36. Pressevakten hos Vy opplyser til NTB at alt gikk som det skulle på den første avgangen.

Stengte en uke etter åpning

Follobanen måtte stenge 19. desember i fjor, bare én uke etter at milliardprosjektet ble åpnet for trafikk.

I en pressemelding sier konsernsjef i Bane Nor, Gorm Frimannslund, at han er glad for at de endelig kan ønske passasjerene tilbake til Follobanen fra søndag av.

– For Bane Nor som organisasjon og for meg som konsernsjef og øverste ansvarlig, har dette vært en svært vanskelig situasjon. Det er over to måneder siden vi ble nødt til å stoppe trafikken, noe som har gått ut over pendlerne, andre togpassasjerer og togselskapene.

Gjennomført grundig feilsøking

Siden den ble stengt har Bane Nor gjennomført testkjøringer på Follobanen, for å sørge for at alt fungerer som det skal.

– For oss i Bane Nor har det vært viktig å gjennomføre grundig feilsøking og et omfattende testprogram for å finne og rette feil før vi kunne gjenåpne banen for trafikk, sier Frimannslund og fortsetter:

– Det har dessverre tatt lenger tid enn vi håpet, men nå er alle analyser tilfredsstillende. Vi er derfor så sikre som vi kan være på at det skal gå bra å sette i gang trafikken igjen.

Follobanen skal redusere reisetiden mellom Oslo og Ski og har kostet staten 36,8 milliarder kroner. Den tok 13 år å bygge.

Powered by Labrador CMS