En tenåring er død, mens to andre tenåringer er kritisk skadd etter at de gikk inn i en togtunnel i Oslo og kom i kontakt med strømførende materiell. Foto: NTB scanpix
En tenåring er død, mens to andre tenåringer er kritisk skadd etter at de gikk inn i en togtunnel i Oslo og kom i kontakt med strømførende materiell. Foto: NTB scanpix

Dødsulykke i togtunnelen på Filipstad også i 2002

Ulykken som skjedde søndag i en togtunnel på Filipstad er den andre dødsulykken i samme område. Begge dødsulykkene skyldtes strømsjokk.

Publisert Sist oppdatert

En tenåring mistet livet og to er innlagt på Ullevål sykehus med livstruende skader etter ulykken i en togtunnel på Filipstad, vest i Oslo sentrum. Alle tre er under 18 år og går på skole.

I 2002 omkom en 17 år gammel gutt som hadde gått inn i samme tunnel med to kamerater for å tagge vognsett. 17-åringen klatret opp på et tog som sto parkert inne på hensettingsanlegget og døde momentant da han fikk 16.000 volt gjennom kroppen.

– Ulykken har likhetstrekk med denne. Politiet holder fortsatt på med sine undersøkelser. I den grad de har behov for bistand fra Bane Nor, så har vi koblet inn en egen undersøkelses- og analyseenhet. Ulykken påvirket ikke den generelle togtrafikken, sier pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

– Tragisk ulykke

Ulykken etterforskes av politiet som har kriminalteknikere på stedet.

– Det er en tragisk ulykke. Det er barn som er involvert, tenåringer under 18 år. Vi forsøker å finne ut hva som har skjedd, og hvorfor de har funnet på å bevege seg inn i tunnelen. Vi driver med teknisk etterforskning og skal ha et møte om det, sier seksjonsleder Frode Andreassen ved avsnitt for spesialsaker i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har vært opptatt av å ivareta de pårørende, men har også et ønske om å få snakke med de to som er innlagt på sykehus.

– Det er også naturlig å se på forholdene på stedet, men generelt er det vanskelig å sikre områder av denne typen mot personer som ønsker å komme seg inn, sier Andreassen.

Tenåring døde av skadene

Ulykken skjedde i en del av Bane Nors anlegg for parkering av tog på Filipstad. Området der ulykken skjedde er sperret av med gjerder.

– I helgen er det fullt med togsett som står stallet opp der. Meldingen gikk ut på at ulykken skjedde et stykke inn i tunnelen. Hensettingsanlegget ligger vest for tunnelen. Det går spor inn til anlegget for å trekke tog ut og inn, forklarer Korslund.

De to skadde ble funnet først og brakt til Ullevål sykehus. De opplyste at de hadde vært sammen med ytterligere en person. Denne tenåringen ble senere funnet kritisk skadd lenger inni tunnelen, men døde av skadene.