Kong Harald på åpningen av Follobanen for en drøy uke siden.
Kong Harald på åpningen av Follobanen for en drøy uke siden.

Åpner ikke Follobanen igjen før i romjula: - Vi beklager overfor de reisende

På grunn av en brann i et teknisk anlegg er Follobanen mellom Oslo og Ski stengt fram til tirsdag 27. desember, opplyser Bane Nor. Det varsles også fortsatt forsinkelser i togtrafikken på Østfoldbanen.

Publisert

Togtrafikken går frem til tredje juledag mellom Oslo og Ski på Østfoldbanens gamle linje, skriver Bane Nor i en pressemelding.

— Vi beklager overfor de reisende som hadde fortjent full togkapasitet på den nye Follobanen fra dag en, sier Lars Berge, direktør for Bane i Bane Nor.

Varsler fortsatt forsinkelser

— Vi jobber med å finne årsaken til brannen i koblingshuset ved Ski stasjon, og har flere teorier som vi nå tester ut for å kunne rette feilen så raskt som mulig,

Den nye Follobanen åpnet i forrige uke. Den dobbeltsporede ekspresslinjen halverer reisetiden fra 22 til 11 minutter mellom Oslo og Ski.

Bane Nor opplyser om at det vil bli en del forsinkelser i togtrafikken, til tross for at toget kjører på sin gamle linje.

— Det blir dessverre innstillinger på en del avganger på togene på L2, RE20, R21 og R22. Togene mellom Ski og Oslo S på linje R23 er innstilt i sin helhet.

Redusert togtilbud til nyttår

Det vil også være et redusert togtilbud fra 27. desember til 1. januar. Bane Nor sier at de ønsker å teste driftsstabiliteten på banestrekningen før de åpner trafikken for full igjen.

Den nye Follobanen var tidligere i uka også rammet av forsinkelser og signalfeil.

— Arbeidet med å åpne Follobanen igjen for fullt har førsteprioritet hos oss nå slik at de reisende kan få et best mulig togtilbud, sier Lars Berge.

— Vi forstår godt at togkundene er frustrerte, og vi er også skuffet over denne situasjonen, sier Bane Nor-direktøren.

Powered by Labrador CMS