Jordfeil på Oslo S – Togtrafikken kjører med redusert kapasitet

Togtrafikken på Østlandet har begynt å kjøre med redusert kapasitet etter at det tirsdag ble oppdaget to jordfeil på Oslo S.

Publisert

– Vi vet ikke hvor lenge det vil være slik, samtidig går flytoget som normalt igjen, opplyser pressevakt Dag Svinsås i Bane Nor til NTB i 15.40-tiden tirsdag.

Tirsdag stanset togtrafikken to ganger på Østlandet. Årsaken var en jordfeil på Oslo S. Feilene kan ha sammenheng med hverandre, ifølge Bane Nor.

Den andre av de to jordfeilene ble oppdaget i 11-tiden tirsdag formiddag. I 13.30-tiden sto trafikken fortsatt.

Det er fortsatt usikkert når jordfeilene vil være utbedret.

– Det er umulig å si når feilen vil være rettet opp i. Er det noe vi ikke gjetter på, så er det jordfeil. Vi søker over hele Oslo S, alt av mannskap er ute. Jordfeil kan være vanskelig å lokalisere, sier Svinsås.

Tidligere tirsdag var hele Oslo S stengt i morgenrushet på grunn av en lignende feil. Da varte stengingen i en drøy time. Alle linjer var også da berørt. Svinsås sier de ikke kan utelukke at de to hendelsene har sammenheng.

– Det er ikke usannsynlig, men vi kan ikke vite det siden vi ikke vet hva feil nummer to skyldes. Men det er på samme sted og samme type feil, sier han.

Svinsås sier feilen fra tirsdag morgen ikke hadde blitt fullstendig rettet, og togtrafikken var ikke helt og fullt i gang igjen da den nye feilen oppsto.

Powered by Labrador CMS