Bakehuset på Losæter i Bjørvika i fjor sommer. Foto: Kristijan Velkovski
Bakehuset på Losæter i Bjørvika i fjor sommer. Foto: Kristijan Velkovski

Er du glad i baking? I Bjørvika inviteres du til å starte bakelaug i et nytt bakehus

I bakehuset på bildet står en stor vedfyrt steinovn, steiketakke � og tandooriovn. Her vil et bakefellesskap finne tilbake til bakingens tradisjoner, og alle kan bli med.

Publisert

Det stemmer. Om få uker kan du lage mat i forfedrenes ånd, midt i by'n.

Dette er sosial baking i "bakehuset", i overraskende naturskjønne omgivelser. Det vil si på Losæter i fjordbydelen Bjørvika, rett ved ventilasjonspipene som stikker opp av Bjørvikatunnelen og med stor motorvei rett i nærheten. Her, av alle steder, har det etablert seg en skikkelig oase de seneste åra.

Ifølge Facebook-invitasjonen til laugets første møte ønsker arrangørene å utforske mulighetene for å samle mennesker rundt baking. De søker alle interesserte til å komme med sine ideer.

En gammel tradisjon

Brød og baking har vært et sentralt samlingspunkt for mennesker i lang tid. Felles bakerovner for befolkningen har vært viktige elementer i menneskers liv, og noen steder eksisterer disse fortsatt, opplyses det i invitasjonen.

Her blir du altså med på et fellesskap, du gjør noe skikkelig tradisjonelt midt i bygryta og kan nyte din egen bakst. Det høres egentlig ganske magisk ut.

Slik blir du med

De søker bakeentusiaster og interesserte av alle slag til å være med på oppstarten av bakefellesskapet.

Hvis du vil bli med på å starte bakelauget, er det bare å møte opp tirsdag 17. april. Her er invitasjonen på Facebook.