Daniel Elmrhari sang den nye skolelåten til Bakås.

I dag fikk elevene ved Bakås barneskole på Ellingsrud et splitter nytt skolebygg til første skoledag

Både de helt nye og de tilbakevendte elevene kan nå flytte inn i topp moderne lokaler første skoledag. Det er slutt på livet i de midlertidige paviljongene ved Ellingsrud skole.

Publisert

Østmarka er nærmeste nabo til skolen, som i alle år har vært en av Oslos minste. Etter oppussingen er Bakås skole vokst til det dobbelte, har fått 392 elever, 38 lærere og to parallelle klasser på hvert trinn.

– Vi har fått Oslos fineste skole, kanskje Norges, og da er vi faktisk verdens fineste skole. Nå må dere elever være med og passe godt på den nye skolen, sa rektor Thomas Jensen i sin tale.

Var truet av nedleggelse

Elever fra Elevrådet fortalte historien om hvordan foreldre, lærere og elever i 2004 sto i fare for å miste skolen sin, som var truet av nedleggelse. Etter sterk kamp i lokalmiljøet, og skolestreik – der både elever og lærere streiket, ble skolen reddet.

Ordfører Marianne Borgen var med på åpningen av skolen.

– I Osloskolen er vi selvsagt opptatt av at elevene skal lære, det er jo derfor vi går på skolen, men det også viktig av at alle trives og har det bra på skolen sin, sier Jensen.

– Det handler om å trives med hverandre, og være greie med hverandre, men det handler også om at ha et skolebygg der man trives og liker å være, både inne og ute, sier direktør i Utdanningsetaten, Marte Gerhardsen.

Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen, rektor ved Bakås skole, Thomas Jensen, ordfører Marianne Borgen og byråd for skole og oppvekst, Sunniva Holmås Eidsvoll.

Skolens nye låt

Under åpningen av skolen fremførte tidligere Bakås-elev, og vinner av Norske Talenter, Daniel "Owen" Elmrhari , sin nye og egenskrevne låt til Bakås skole.

Bakås skole er utvidet med ca 3000 kvadratmeter. Det er etablert et L-formet nybygg vest for eksisterende bygningsmasse.

Nybygget er et plusshus, det betyr at det produserer mer energi enn det bruker i løpet av sin levetid. Skolen har både solceller, varmepumpe og strålevarmepaneler.

Powered by Labrador CMS