Her tar Aksel Schøien (13) årets første stup på Sørenga.
Aksel Schøien (13) startet badesesongen med et hopp fra Sørengkaia.

Her tar Aksel (13) årets første bad: – Fortsatt litt kaldt, men veldig deilig!

Mange har allerede startet badesesongen, selv om vannet kanskje fortsatt er litt kjølig for andre. – Vannet kan jo ikke akkurat bli for varmt i Norge, men nå er temperaturen perfekt, mener Lars (36).

Publisert

Om ikke lenge er sommeren for fullt kommet til Oslo. Da kommer byens badeplasser til å kry med badeglade mennesker, fra Huk og Tjuvholmen til Ulvøya og Tømmerholtjern.

En varm mai-helg har også gitt flere anledning til å starte med sommeraktivitetene. Og med en havtemperatur på 11,6 grader i Oslofjorden, og sannsynligvis enda høyere lenger inn mot land, førte det til at mange brukte langhelgen på å komme seg ut i sola.

VårtOslo tok turen til Sørenga for å sjekke badestemningen. 

Det var ikke altfor mange mennesker i vannet på Sørenga denne lørdagen, til tross for det varme vårværet. Likevel hadde noen allerede startet badesesongen.
Mange hadde trukket seg ut i sola og på Sørenga denne lørdagen. Men ikke alle var like interesserte i å bade.

– Fortsatt litt kaldt

Aksel Schøien (13) er en av dem som tar sesongens første bad denne lørdagen. Han er glad i å bade, og fra Sørengkaia kaster han seg ut i vannet den ene gangen etter den andre. 

Det er ikke altfor mange mennesker å se i vannet, da de fleste heller koser seg i solen. Men på en snau halvtime har Aksel allerede tatt tre stup.

– Det er fortsatt litt kaldt, men veldig deilig, sier han til VårtOslo før han gjør seg klar til å hoppe ut igjen. 

Aksel Schøien (13) gir en tommel opp for vannet, selv om det kanskje fortsatt er litt kjølig.
Aksel gir en tommel opp fra vannet, selv om det kanskje fortsatt er litt kjølig.

Eirik og Tone Schøien tar det heller med ro i solen. Gjengen er fra Sandnes, og har tatt turen innom Oslo og dermed Sørenga. 

– Vi var her en gang for fire år siden, og tatt en tur hit. Men vi venter nok litt til med å begynne med badingen, sier de. 

Bader hele året: – Dødsdigg!

Lars Flottorp Ness (36) har nettopp vært på en joggetur, og avslutter økten på Sørenga. Dette er noe han faktisk har gjort hele året. 

Lars Flottorp Ness (36) har nettopp vært på en joggetur, og avslutter økten på Sørenga.
Lars Flottorp Ness (36) pleier å ta seg en løpetur før økten avsluttes med et bad.

– Jeg pleier å ta en løpetur og kaste meg i vannet etterpå. Jeg har badet hele vinteren, så da vil jeg ikke si at det er så veldig kaldt i vannet nå, forteller han. 

– Vannet kan jo ikke akkurat bli for varmt i Norge, men nå er temperaturen perfekt. Det er og rett og slett dødsdigg! Jeg anbefaler alle å starte badesesongen!

– Det er nok litt tidlig å bade nå, sier Henrik (26) og Sindre (28). De slapper heller av i sola og venter til sommeren har kommet for fullt med å bade.
– Det er nok litt tidlig å bade nå, sier Sindre (28) (venstre) og Henrik (26). De slapper heller av i sola og venter med å bade til sommeren har kommet for fullt.

– Varmt nok til å være Norge

Like ved siden av sitter Mercedes (28) og Nahir (29). Mercedes er fra Venezuela og Nahir fra Argentina, så vanntemperaturen i Norge er nok litt kjøligere enn hva de ellers er vant til. 

– Det var mye kaldere i vannet her forrige helg, så nå er det ganske fin temperatur. Det er i alle fall varmt nok til å være Norge, forteller Mercedes. 

På Sørenga sitter Mercedes (28) og Nahir (29). Mercedes er fra Venezuela og Nahir fra Argentina, så vanntemperaturen i Norge er nok litt kjøligere enn hva de ellers er vant til.
Mercedes (til høyre) fra Venezuela synes vannet er passe nok til at det er Norge. Nahir derimot sier temperaturen er nok til å leve med.

Nahir har bare vært i Norge en måneds tid, og dette er hans første bad her. Han innrømmer at han nok er vant med litt varmere vann.

– Det er jo kaldt, men du kan leve med det. Det er veldig fint vær nå, og det hjelper, sier han.

– Det var jeg som dro han med hit for å bade, ler Mercedes. 

– Men det er alltid en god grunn til å ta seg en dukkert, legger hun til. 

Er du interessert i å vite hva badetemperaturen i Oslo er? Det kan du finne på Yr.no ved å klikke her.



Powered by Labrador CMS