Nasjonalmuseet har babyomvisninger ved utstillinger i alle sine bygg. Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli
Nasjonalmuseet har babyomvisninger ved utstillinger i alle sine bygg. Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

Sju museumsbesøk du kan gjennomføre med babyen din

Er du nybakt far eller mor og ønsker å utvide den kulturelle horisonten, fins det et bredt tilbud. En rekke museer arrangerer babyomvisning for nybakte foreldre i permisjon.

Publisert Sist oppdatert

En baby er ingen hindring for å skaffe deg kulturelt påfyll, kanskje snarere tvert imot! Under fins en oversikt over museer som tilbyr egne babyvisninger. Her har foreldre og baby en mulighet til å treffe likesinnede.

Astrup Fearnley-museet

Babyomvisninger er lagt til rette for foreldre med barn opp til 2 år. "Omvisningen tar opp nye kunstnerskap og temaer hver måned. Følg babyomvisningene som en sammenhengende innføring i samtidskunst, eller plukk ut de temaene som passer deg". Babyomvisning skjer hver fredag kl. 14.00.

Munch-museet

BabySkrik er en kort presentasjon i museets festsal, tilrettelagt for småbarnsforeldre. "Hør mer om bakgrunnen og tematikken for den aktuelle utstillingen, før du ser kunstverkene i eget tempo".

Presentasjonen foregår på den første onsdagen hver måned kl 13.00 og varer i omtrent 20 minutter. Tilbudet koster 60 kroner.

Nyt Munch med babyen. Foto: Munchmuseet
Nyt Munch med babyen. Foto: Munchmuseet

Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet tilbyr babyomvisninger i flere utstillinger i alle våre bygg og arkitektur-trilleturer i Oslos byrom. Omvisningene og trilleturene er lagt til rette for fedre og mødre i permisjon som ønsker litt kulturelt påfyll.

Omvisningen varer i ca. 45 minutter. I atelieret kan du parkere barnevognen, her er det også mulighet til å gi mat og stelle barnet. Vi byr på litt forfriskninger.

Babyomvisningene er hver tirsdag kl. 13.00 på de forskjellige visningsstedene rundt om i byen.

Popsenteret

Popsenteret tilbyr en reise i populærmusikkens historie. "Huset er fylt av lys og lyder som garantert vekker barnets interesse, samtidig som du får påfyll i småbarnshverdagen.

Etter omvisningen kan du besøke Barnerommet. Her fins motorikkleker, rytmeinstrumenter og sangbøker. Rommet har et mykt underlag som gjør det egnet for de små. "Du er velkommen til å lage din egen sangstund og bruke rommet som du vil. Spør etter "Musikklekekassa" i resepsjonen for lån av instrumenter og inspirasjon til aktiviteter dere kan gjøre sammen", sier museet.

Omvisningene i musikkens verden er tilpasset foreldre som har med seg de aller minste barna og foregår hver torsdag kl.13.

Maritimt museum

Babyomvisninger for foreldre med barn opp til 2 år den siste onsdagen i måneden kl. 13 i flere utstillinger. Omvisningene er inkludert i inngangsbilletten og varer i cirka 45 minutter.

BaByvandringer med Oslo Bymuseum

Bymuseet i Oslo organiserer BaByvandringer på dagtid. For tiden tar museet deg tilbake til 70-tallet. Følg med på sidene deres for datoer.

Henie Onstad Kunstsenter

Her finner du kunst på høyeste klasse. Men under babyomvisningen er det fritt frem for skrik og byssing. Babyvisningene er den første onsdagen i måneden kl.13.00, med oppmøte i resepsjonen.

Babyvisningene er inkludert i museumsbilletten og vil være for babyer og barn opp til 2 års alder og deres foreldre.

Ideen til denne saken kommer fra nettsiden Mamma og pappa i Oslo.