Sykehusklovnene Babette og Pytt er hele tiden på farten med klovnebilen. Bak dem skimtes Lamborghini-klubbens medlemmer med superbilene parkert utenfor Rikshospitalet.Foto: Tommy Amundsen
Aldri har så mange Lamborghinier vært samlet på Rikshospitalet noen gang. Her er hvorfor
Lamborghini Klubb Norge stilte manns- og hestekraftsterke opp utenfor Rikshospitalet. Utenfor sto Sykehusklovnene, med klovneneser og nesten lik bil. I hvert fall i fargen.
— Sykehusklovnene gjør en fantastisk jobb med barn på sykehusene, sier Terje Lystad i Lamborghini Klubb Norge.
Det var hans idé å gi klovnene penger. Og pengene ble skaffet til veie av en annen Lamborghini-entusiast og klubbmedlem, Frank Øverland. Han solgte to kunstverk på auksjon og hadde 41.000 kroner til et veldedig formål.
Torsdag overleverte Lamborghini-klubbens leder, Harald Skjøldt, summen til glade klovner utenfor Rikshospitalet.
Annonse
Sjekken ble tatt i mot av klovnene Babette og Pytt. De møtte opp foran hovedinngangen på Rikshospitalet med sin oransje sykehusklovnebil hvor elegante og kraftfulle Lamborghini`er sto linet opp på rekke.
— Tusen takk, vi kan love at det blir futt og fart for disse pengene, og en stor softis til meg, sa Babette, og så lur ut bak den røde klovnenesa.
— Kunne ikke vært klovn på sirkus
— Vi kan love at disse pengene kommer godt med. Ved hjelp av Klovnebilen kommer vi oss rundt på institusjoner, og også hjem til folk som trenger en klovn, sa hun.
Det finnes 80 sykehusklovner rundt om i landet. Deres jobb er å bringe litt solskinn, litt glede, og kanskje litt distraksjon fra hverdagen hos barn og unge som må tilbringe tiden på sykehus.
— Jeg tror ikke jeg kunne jobbet som sirkusklovn. Men arbeidet med barn og unge som sykehusklovn gir meg mye glede, sier Pytt alvorlig.
— Det handler ikke bare om å få folk til å le. Vi trenger ikke slå salto, eller gjøre kunster. Å etterlate oss et inntrykk, og å bryte opp i hverdagen er viktig for oss, sa Pytt, før de satte seg tilbake i bilen, ropte enda en gang, tusen takk, og forsvant ut på nye oppdrag.
Lamborghini-klubben ble startet i 2012, og har i dag 90 medlemmer. En Lamborghini er ingen vanlig bil og en Lamborghini-eier er heller ingen vanlig matpakkekjører.
— Den første Lamborghini`en hadde jeg for 40 år siden. Jeg brukte den nesten aldri. Jeg gikk inn i garasjen og så på den. Jeg kom inn i en verden av flotte linjer. Synet av de vakre linjene gjorde meg opprømt og glad. Det er det jeg kaller kunst, sier Harald Skjøldt.
Medlemmene i klubben hevder at Lamborghinien tar deg med til en mystisk verden, og at den skiller seg fra alle andre bilmerker. Å bruke den i daglig bruk, det ler de bare av.
— Ferrari er vanlig i forhold
Disse bilene blir kun brukt i spesielle anledninger. Med firehjulstrekk, og motorer på mer enn 600 hestekrefter, og med topphastigheter på rundt 350 km/t er de heller ikke bygd for daglig bruk. Dette er super-sportsbiler.
— En Ferrari er jo vanlig i forhold til en av våre biler, sa Lystad.
— En Lamborghini kan kjøpes på Finn.no. De er der også. Et kjøp vil nesten alltid lønne seg, fordi disse bilene er så spesielle at de ikke faller i verdi, slik vanlig bruksbiler gjør. Verdien på en Lamborghini vil holde seg eller stige, forteller Skjøldt.