– Det er særlig de massive gravearbeidene i forbindelse med trikkerehabiliteringen i Thorvald Meyers gate som har medført en stor kundesvikt, sier innehaver Christian Rom. Skjermdump fra Kuraterts Facebook-side
– Det er særlig de massive gravearbeidene i forbindelse med trikkerehabiliteringen i Thorvald Meyers gate som har medført en stor kundesvikt, sier innehaver Christian Rom. Skjermdump fra Kuraterts Facebook-side

Motebutikken Kuratert i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka legger ned

– Jeg velger å legge ned Kuratert fordi handelen og trafikken på Grünerløkka har gått dramatisk tilbake siden trikke- og gravearbeidene startet i Thorvald Meyers gate i februar i år.

Publisert

Det er ikke mange ukene siden mote- og vintagebutikken Babel på Grünerløkka gikk konkurs. Høye husleier og endrede handlemønstre var blant årsakene. Nå står lokalet i Markveien tomt etter 15 år, melder Melk & Honning.

I september sa motebutikken Insomnia på Løkka takk for seg. De pekte på oppgradering av Thorvald Meyers gate og fjerningen av parkeringsplasser som utslagsgivende.

Nå stenger også Kuratert i Thorvald Meyers gate dørene. Butikken åpnet høsten 2017 og har solgt klær, sko, vesker og design.

«Det er med stor sorg at Kuratert nå takker for seg», melder butikken på Instagram.

– Dramatisk endring i handelen

– Jeg velger å legge ned Kuratert fordi handelen og trafikken på Grünerløkka har gått dramatisk tilbake siden trikke- og gravearbeidene startet i Thorvald Meyers gate i februar i år. Det har vært særlig merkbart siden påske, da gravingen startet fra Olaf Ryes Plass og oppover mot oss, sier Christian Rom, eier av Kuratert til Melk & Honning.

Christian Rom har ingen planer om å fortsette med Kuratert-konseptet i andre lokaler. Han vet ikke hva som vil skje med lokalet videre, men sitter fremdeles på leiekontrakten og vet at det kan være noen interessenter.

– Ingen koselig bydel nå

– Vi opplever at Løkka-beboere, kunder fra andre bydeler og turister ikke opplever Grünerløkka som en koselig bydel akkurat nå. Vi har følt dette på kroppen en stund, og med tanke på gravingen som er planlagt rett utenfor Kuratert fra våren 2020 i seks til åtte måneder, så har jeg valgt å avvikle butikken.

«Utfordringene for nisjebutikkene og bransjen generelt har blitt for store. Kuratert har opplevd en omsetningssvikt på 50 prosent og dermed kan vi dessverre ikke drive videre», melder butikken.

Siste åpningsdag vil være julaften.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Trist som f... Det er med stor sorg at KURATERT nå takker for seg. KURATERT starter OPPHØRSSALG på hele butikken med 40% rabatt Vil vil takke alle våre kjære og trofaste kunder som sammen med venner og familie har heiet på oss og støttet butikken i nesten 2 1/2 år. Kom innom oss for noen fantastiske kupp ✨💚 Utfordringene for nisjebutikkene og bransjen generelt har blitt for store. Det er særlig de massive gravearbeidene ifm trikke rehabiliteringen i Thorvald Meyers gate siden februar 2019 som har medført en stor kundesvikt og at Grünerløkka ikke er en like koselig og forlokkende destinasjon for både beboere og ikke minst tilreisende. KURATERT har opplevd en omsetningssvikt på 50% og dermed kan vi dessverre ikke drive videre. Vi går nå inn i vår siste periode og vil ønske dere alle en God Jul og et Godt Nyttår 💫

Et innlegg delt av Curated - carefully by us (@kuratert)