I sommer blir det Ekeberg-besøk på legendariske Guns N' Roses. Her fra deres siste konsert på Valle Hovin i 2018.

"Welcome to the jungle" på Ekebergsletta. Guns N' Roses klar for sommerens Tons of Rock

De store artistene fortsetter å strømme til sommerens Tons of Rock-festival på Ekebergsletta. Sist ut er ett av tidenes største rockeband - amerikanske Guns N' Roses.

Publisert

På slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet herjet rockelåter som "Welcome to the Jungle", "Paradise City" og "Sweet Child o` Mine" på hitlistene verden over.

Bak låtene på monstereslegende skiva "Appetite for Destruction" sto et band med base i Los Angeles.

Slash og Axl sammen igjen

Nå er store deler av det legendariske Guns N' Roses gjenforent og onsdag 21. juni tar de turen til Ekebergsletta og Tons of Rock 2023.

Der kan blodfansen få oppleve både vokalist Axl Rose, gitarist Slash og bassist Duff McKagan sammen på scenen igjen.

— Guns N’ Roses på festival i Norge er større enn vi klarer å beskrive, sier daglig leder og bookingansvarlig, Jarle Kvåle, til vårt Oslo.

Dermed blir det en virkelig godbit arrangørene kan lokke publikum med på festivalens åpningsdag.

Punkens gudfar og punkikoner side om side

— En åpningsdag med Guns N’ Roses vil garantert sette stemningen for resten av festivalen, som nå krydres med helter og legender som Volbeat, Iggy Pop, Puscifer og In Flames, sier Kvåle.

Hardrockerne fra den amerikanske vestkysten er heller ikke de eneste store bandnavnene som nå er bekreftet klare for sommerens musikkfest.

Punkens gudfar Iggy Pop kommer tilbake til Oslo og til Tons of Rock i sommer.

Også for elskere av punk kan årets festival by på et par virkelige godbiter.

I år er det 46 år siden Sex Pistols gjestet Oslo og Pingvin Club. Bare 200 personer fikk plass, men mange flere har i senere tid skrytt på seg at de var tilstede.

Nå får alle de som ikke var der en ny mulighet til å se to av de gamle Sex Pistols-heltene. Steve Jones og Paul Cook har slått seg sammen med opp med Billy Idol og medlemmer fra Generation X. Sammen utgjør de nå Generation Sex.

Også selveste punkens gudfar Iggy Pop er bekreftet til festivalen på Ekebergsletta.

Utvides til fire dager

Ikke bare strømmer storsigneringene inn til arrangøren, men også formatmessig skjer det nye nye grep foran sommerens festival.

Sid Vicious er det selvsagt ikke håp om å få sett. Men to gamle bandkompiser fra Sex Pistols, Steve Jones og Paul Cook, kommer til Ekebergsletta.

Den største endringen fra fjoråret er at musikkfesten høyt over Oslo blir utvidet fra tre til fire dager.

— Med over 100.000 billetter i salg, som skal fylle sletta med fans til allsang og fest, oser dette slippet festivalhistorie, sier Jarle Kvåle.

— Vi er ufattelig stolte av å nå kunne utvide Tons Of Rock til fire festdager i juni, avslutter en stolt festivalsjef.

Powered by Labrador CMS