Overblikket

Axel Sundberg #91 var den eneste av VIF-spillerne som kom på scoringslista mot Storhamar sist lørdag.
Axel Sundberg #91 var den eneste av VIF-spillerne som kom på scoringslista mot Storhamar sist lørdag.

November endte kullsvart. Kanskje ser vi lyset i desember?

Kunne man for eksempel fått inn 200 i Jordal Amfi ved å spre folk enda mer ut?

Avslutningen på november ble bekmørk. Etter å ha slått Storhamar 4-2 hjemme i Jordal Amfi for en drøy uke siden, kom Lillehammer på besøk den påfølgende torsdag. Det endte med tårer og tenners gnidsel. Så bar turen til Hamar sist lørdag, til siloen og det andre møtet med Storhamar denne sesongen.

Det endte også dårlig for St. Halvards menn. Vålerenga tapte 3-1, og deres eneste mål ble scoret av Axel Sundberg mot slutten av 1. periode.

Og november endte kullsvart.

Pestbobler i Sarpsborg

Så får vi håpe desember med sin lyse fremtoning som lysets tid også smitter over på Vålerenga. Det hadde vært greit. I skrivende stund ligger vi på 3. plass på tabellen, to poeng bak Hamar og seks poeng bak Asker. På grunn av pesten som rammer vilkårlig har vi én kamp mer spilt enn de andre.

Og bak oss peser Lillehammer skremmende nære, også de med én kamp mindre spilt og bare fire poeng bak. Som om ikke det var nok så har Stavanger virkelig fått opp dampen og fosser oppover tabellen etter en mildt sagt rufsete start på sesongen.

Dette er små forskjeller, men ishockey er en sport med nyanser og små marginer. Selv blant toppen og bunnen av tabellen. Nå venter Stjernen i Fredrikstad og Manglerud hjemme i Jordal Amfi. De kampene må vinnes. Så kommer et merkelig opphold fra 5. til 12. desember, før vi etter planen skal møte Sparta borte i pestboblen i Sarpsborg.

Rammer vilkårlig og urettferdig

Pestboble? Ja, en gazillion Sparta-spillere har testet positivt for covid-19, og hele laget er i karantene per nå. Hvor lenge den varer vet bare høyere makter. Jeg er ingen ekspert på dette med karanteneregler, men har en mistanke om at det kanskje kan påvirke kampen vår den 12. desember.

Nå skal ikke jeg mobbe Sparta for å ha pådratt seg pesten. Den rammer til dels vilkårlig og urettferdig, og jeg har ingen grunn til å tro noe annet enn at Sparta har fulgt smittevern-protokollen.

Andre, og da snakker jeg ikke om ishockeylag, gjør sitt beste for å pådra seg pesten ser det ut som. De demonstrerer mot myndighetenes tiltak for å begrense dette. Flere hundre samlet seg sist helg i Oslo med det mål for øye å uttrykke sin misnøye med myndighetens tiltak.

De har ikke sett lyset.

Ikke lov med publikum

Og folk som det der, som blåser en lang marsj i smittevern, setter oss andre i fare med sin opptreden. Meningene sine skal de få lov til å ha, det vil jeg forsvare deres rett til å ha til jeg ikke har mer pust igjen. Jeg kan skjønne deler av argumentasjonen deres, om at hva som stenges ned rammer urettferdig. Kunne man for eksempel ikke fått inn 200 i Jordal Amfi ved å spre folk enda mer ut?

Joda, men nei. Det ville blitt ansamlinger av det. I kiosken, på dass, på vei ut og inn av arenaen, etc. Folk vil komme for nært hverandre, og det er et faktum, ikke en påstand. Og det gjør at nå er det ikke lov med publikum inne i Oslo.

Og vi gråter stille.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Les flere Overblikk her.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.