Vålerenga tok ledelsen mot Storhamar. Så ble det tungt for gutta fra Oslo øst

Etter en solid 7-1 seier over MS skulle Vålerenga møte langt tøffere motstand lørdag kveld. Og det startet ikke så aller verst for østkantlaget, med ledelse 1-0 over hjemmelaget Storhamar etter første periode.

— Ikke én mann på Storhamar hadde tatt plass på årets Vålerenga-lag, sa Vålerenga hockeys markedssjef Glenn Jensen til VG før sesongstart.

Den uttalelsen har ikke bare folk på Hamar bitt seg merke i. Hele hockey-Norge sperret opp øynene - selv til Vålerenga å være var Jensen uvanlig breikjeftet. Lørdag kveld fikk iskrigerne fra Oslo øst merke hedmarkingenes vrede.

Norges fjerde dårligste eliteserie-lag

Etter å ha tatt ledelsen 1-0 ved Axel Sundberg i første periode utlignet Storhamar åtte minutter ut i andre periode. Samuel Solem slår pucken via kølla til gjestenes Stefan Espeland og i mål, og utligningen var et faktum.

Derfra og ut var det bare Storhamar på isen. I den siste perioden setter hedmarkingene tre pucker i VIF-buret. Og vinner komfortabelt 4-1.

Dermed sier tabellen at Vålerenga er Norges fjerde dårligste hockeylag. Kun tre lag ligger nå bak VIF i eliteserien - Ringerike, Grüner og Manglerud Star.

Riktignok er Vålerenga med 13 poeng på åtte serierunder bare ett og to poeng bak henholdsvis Stavanger Oilers og Frisk Asker, men det var nok ikke slik markedssjef Glenn Jensen hadde sett for seg starten på hockeysesongen 2021/22.

Neste kamp for Vålerenga er borte mot Grüner allerede torsdag den kommende uka. Det er sesongens korteste reise til bortekamp. Der møter VIF et hockeylag som lørdag presset Stjernen til straffeslag og tok poeng fra serielederen.

Kampfakta: Storhamar – Vålerenga 4-1 (0-1, 1-0, 3-0). Mål: 1. periode: 0-1 (15.04) Axel Sundberg (Stefan Espeland, Colin Spaberg Olsen). 2. periode: 1-1 (27.54) Samuel Solem. 3. periode: 2-1 (46.33) Sander Vold Engebråten (Rasmus Ahlholm, Patrick Thoresen), 3-1 (49.11) Thoresen (Eirik Salsten, Engebråten), 4-1 (53.02) Martin Rønnild (Eskild Bakke Olsen, Andreas Øksnes).

Utvisninger: Storhamar 5 x 2 min., Vålerenga 5 x 2 min.