Vif hockey på en sjelden snarvisitt foran Storhamar-målet. Foto: Atle Enersen
Vif hockey på en sjelden snarvisitt foran Storhamar-målet. Foto: Atle Enersen

Tre skritt frem og et tilbake for Vålerenga Hockey

Publisert

Seks strake tap i serieåpningen ble snudd til tre strake seire, før tap mot Storhamar. Tre tøffe kamper venter.

Det var et svært revansjelysten VIF-lag som tok i mot Stjernen i Furuset Forum siste torsdag i september. Jonas Oppøyen var tilbake fra skade og med sin oppofrende spillestil gikk han foran i en total nedsabling av et Stjernen-lag, som fremsto som juniorer. VIF ga seg ikke før det sto 5-1 på tavla. Den unge svenske backen Axel Eidstedt debuterte for iskrigerne og viste raskt prov på sitt sterke fysiske spill.

Sterk borteseier i Stavanger

Stavanger Oilers har vært det dominerende laget i norsk ishockey de siste sesongene. DNB Arena har vært som et fort for Oilers etter at den sto klar i 2012. På 12 forsøk har VIF bare vunnet tre ganger i Stavanger. Men denne sesongen har ikke Oilers fremstått like uovervinnelige. De har mistet flere gode spillere, mens erstatterne ikke har vist samme klasse. Allikevel så det ut til å gå mot en ny hjemmeseier da stillingen var 3-1 etter to spilte perioder forrige lørdag.

Men Morten Ask ville det annerledes. Veteranen gikk foran i en sterk opphenting og sørget først for redusering, før han spilte frem unge Thomas Olsen til utligning. Kampen gikk til 5-minutters overtid, hvor ingen av lagene klarte å skåre. I den påfølgende straffekonkurransen var det Morten Ask som satte den avgjørende pucken i mål. Dermed seier 3-4. Når han også hadde assist på VIFs første mål endte Ask opp med to mål og to assists.

Morten Ask storspilte mot Stavanger Oilers. Foto: Atle Enersen
Morten Ask storspilte mot Stavanger Oilers. Foto: Atle Enersen

Seier på overtid mot Kongsvinger

Kongsvinger har bare vært med i GET-ligaen i tre sesonger, og de har endt sist i alle tre. Men laget har berget plassen ved å vinne kvalifiseringsgruppa alle sesongene.

Før denne sesongen ansatte de amerikaneren Ed Galliani som trener og hentet fire spillere fra Nord-Amerika. Dette har tilført laget en mye større pondus, og de tok skalpen til både Lillehammer og Manglerud, før de tok turen til Forum sist torsdag. Ingen tvil om det ville bli en tøff kamp.

VIF måtte virkelig slite for poengene, og det sto 1-1 etter full tid. I overtidsperioden hadde begge lagene store sjanser, før Jonas Oppøyen fikk skikkelig klem på skuddet og sørget for en meget viktig 2-1 seier.

Hjem fra Hamar som slakt

Ikke uventet ble det en meget vanskelig bortekamp for VIF på Hamar søndag. Storhamar, som vi i VårtOslo tippet på tredje plass i GET-ligaen, er et av fire lag som kniver helt i teten. Det skiller bare to poeng mellom de fire første.

På Hamar fikk VIF en leksjon i effektivt spill da SIL raskt tok ledelsen 3-0 foran over 5100 tilskuere. Det var Oslo-guttene Robin Dahlstrøm (to mål) og Joakim Jensen (et mål og to assister) som var arkitektene bak en klar 5-1 seier for hjemmelaget.

Men den skal nevnes at VIF brukte mer fysisk spill for å kunne spille jevnt med SIL de to siste periodene. Det hele ble avsluttet med en kamp på tørre nevene mellom VIFs Tallak Lyngset og SILs Kodie Curran. Curran vant den interne duellen på poeng ville kanskje en boksedommer sagt. Belønningen, matchstraff og karantene på begge.

Storhamar-fansen. Foto: Atle Enersen
Storhamar-fansen. Foto: Atle Enersen

Kommende kamper

Torsdag 12. oktober tar Lørenskog den fem kilometer lange veien til Furuset Forum. Dessverre blir det kampkollisjon, da VIF Fotball spiller mot Haugesund på Valle, en utsatt kamp fra i sommer.

Søndag 15. oktober tar Iskrigerne turen til Asker for å møte serieleder Frisk. Torsdag 19. oktober er det Sarpsborg Sparta som gjester Forum. Også Sparta er et av de fire topplagene.

Tabellen etter 10 serierunder.

Iskrigerne sesong 4

Tv-suksessen Iskrigerne kommer på skjermene igjen fra 31. oktober. TV 2 melder at dette blir siste sesong. Den første traileren kan ses på TV2s hjemmeside.

Powered by Labrador CMS