Thomas Olsen involvert i målsjanse for VIF hockey, mot Manglerud. Foto: Atle Enersen

Endelig poengfangst for Vålerenga Hockey og to nye svensker inn på laget

Det skulle gå seks kamper før VIF Hockey kapret sitt første poeng, mot Lillehammer. Laget er nå sist i GET-ligaen.

Sist tirsdag tok iskrigerne veien til Sarpsborg. Det pleier alltid å bli jevnt og spennende mot Sparta. Men denne gangen tok det bare 22 sekunder før den første pucken lå i målet bak den ellers så solide Steffen Søberg i VIF-buret. Sparta ga seg ikke før det sto 5-0 på tavla. Sjelden har vi sett et mer tafatt VIF-lag.

Best i byen, denne gang Manglerud Star

Sesongens første byderby torsdag var lenge en spennende affære. Halvveis i kampen ledet MS 0-2 etter skåringer av Christer Simonsen og Michael Stenersen. Men to kjappe skåringer av Morten Ask og Andreas Øksnes brakte balanse i regnskapet før 3. periode.

Utover i 3. periode hardnet det til, men fire minutter før slutt var det MS som tok ledelsen ved Matthew Vanvoorhis. VIF måtte ta sjanser fremover og erstattet keeper med en ekstra utespiller. Det lyktes ikke, og MS kunnes skåre to enkle mål ved Steffen Ratejczak og Michael Stenersen i åpen kasse.

VIF hockey foran målet til Manglerud Star. Foto: Atle Enersen

Heroisk innsats ga uavgjort mot Lillehammer

Det var VIF som tok ledelsen i Kristins Hall mot et Lillehammer-lag som av mange er tippet høyt oppe på tabellen. Det var en Tobias Lindström-spesial, slagskudd på direkten og rett i krysset, som tente både håp og vilje hos et hardt prøvet VIF. Neste mål ble imidlertid Lillehammer sitt, tidlig i 2. periode. Det ble stillingskrig og det gikk mot uavgjort med påfølgende forlenget spilletid, såkalt sudden death.

Men så, med bare to minutter igjen av 3. periode, fikk Tallak Lyngset matchstraff for takling mot hodet. Da må laget være en spiller mindre i hele fem minutter. Det ble nervepirrende, men hard jobbing berget uavgjort og sesongens første poeng. I sudden death skal det spilles tre mot tre utespillere.

Lyngsets utvisning gjorde at Lillehammer skulle spille fire mot tre. Når så Filip Gunnarsson også ble, utvist fikk hjemmelaget en gyllen sjanse i spill fem mot tre (et lag kan aldri ha færre enn tre utespillere på isen). Den utnyttet de etter bare 21 sekunder. Dermed to poeng til Lillehammer og et poeng til VIF. To svært unødvendige utvisninger som fratok laget muligheten til å vinne kampen.