Lørenskog 20240513. Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Sykepleierforbundeter med på pressekonferanse vedrørende helsekøer.
Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Sykepleierforbundet sitter nå i mekling med NHO Genoa om en løsning for sykepleierne på Ullevål.

Mulig sykepleierstreik fra onsdag morgen: – Underbyr systematisk sykepleiernes vilkår

– Skal bedriften bli tatt seriøst, må de oppføre seg seriøst. Da kan de ikke de systematisk underby sykepleiernes vilkår, sier Sykepleierforbundet.

Publisert

Hvis ikke Norsk Sykepleierforbund og NHO Geneo blir enig hos Riksmekleren innen fristen, er 75 sykepleiere i privat sektor i streik fra onsdag morgen. I Oslo er det sykepleierne hos Avonova Bedritshelsetjeneste Ullevål som kan bli tatt ut i streiken.

– For oss handler det om å sikre at sykepleiernes lønns- og arbeidsvilkår er like gode i det private helsevesenet som i det offentlige, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen før meklingen.

– Må oppføre seg seriøst

Sykepleierforbundet krevde i årets forhandlinger full lønn under sykdom, full opptjening av feriepenger, et lønnsoppgjør minst på samme nivå som i kommunene og samme ubekvemstillegg og helligdagstillegg som i kommunene.

NHO Geneo tilbød, ifølge Sykepleierforbundet, lavere minstelønnssatser enn KS, ingen endring i helligdagstillegg eller minimumskronebeløpet for ubekvemstillegg og heller ingen endring i sykelønnsordningen.

– Skal NHO Geneos medlemsbedrifter bli tatt seriøst, må de oppføre seg seriøst. Da kan de ikke de systematisk underby sykepleiernes vilkår, sier Lill Sverresdatter Larsen.

– Tror vi blir enige

Forbundslederen har tro på en løsning i meklingen.

– Vi går alltid inn i mekling med det mål å unngå konflikt. Nå håper vi at vi ved Riksmeklerens hjelp finner en løsning som begge parter kan akseptere, sier Larsen.

Også NHO tror på en løsning.

– Vi håper og tror at vi kommer til enighet med NSF ved hjelp av riksmekler, sier Sigurd Løkholm, forhandlingsleder for NHO Geneo.

Sigurd Løkholm
Sigurd Løkholm fra NHO håper og tror partene finner en løsning.

Frist onsdag

Meklingen gjelder 650 sykepleiere som jobber i sykehjem, hjemmetjeneste, somatiske behandlings-, rehabiliterings- og opptreningsbedrifter og bedrifter som tilbyr tjenester innen rus, psykiatri og rehablitering, pasienthotell og bedriftshelsetjeneste.

Meklingsstart er i dag klokken 10.00. Fristen er midnatt til onsdag 16. oktober.

Powered by Labrador CMS