— Alle har lyst til å spille. Jeg kommer iallfall til å gjøre mitt beste hver eneste dag, så får vi se til slutt, sier vålerengakeeper Guro Pettersen etter trening med Norges kvinnelandslag i fotball på Bislett stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Guro Pettersen i Vålerenga er med i kampen om keeperplassen i fotball-EM

Landslagstrener Martin Sjögren sier kampen om keeperplassen er helt åpen: — For keeperne handler det om å vise seg fra sin absolutt beste side i klubblagene og deretter når vi sees i precampen. Så får vi se hvem det blir, sier han.

Publisert

Ni utespillere og seks keepere var i aksjon på Bislett stadion da kvinnelandslaget innledet EM-oppkjøringen mandag. Blant de seks keeperne var Vålerengas Guro Pettersen. Hun er klar til å kjempe om den ledige plassen i EM-troppen.

30-åringen fikk sin landslagsdebut i april da hun erstattet Fiskerstrand 20 minutter før slutt i VM-kvalifiseringskampen mot Kosovo.

Sunniva Skoglund, Guro Pettersen og Aurora Mikalsen er blant de fire keeperne som kjemper om førstekeeper-plassen i EM-tropen. Her deltar de på første samling i EM-oppkjøringa på Bislett stadion mandag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

— Cecilie har jobbet steinhardt

— Det var veldig gøy å få debuten. Jeg hadde ventet på det i ti år, men det var fint da det skjedde, sier Pettersen, som var på sin første landslagssamling allerede i 2012.

— Det er ufattelig synd for Cecilie at hun ble skadd. Hun har jobbet steinhardt for dette EM, men vi andre har så klart lyst på plassen når det først ble slik. Alle har lyst til å spille. Jeg kommer iallfall til å gjøre mitt beste hver eneste dag, så får vi se til slutt, sier vålerengakeeperen.

Har latt flere på spilletid

I tillegg til Guro Pettersen er Branns Aurora Mikalsen, Sunniva Skoglund i Stabæk og Rugile Rulyte i Rosenborg med i kampen om å vokte målet i EM-åpningen. To av dem blir også tatt ut som reservekeepere.

Til NTB sier landslagstrener Martin Sjögren at han bevisst har rotert litt på keeperkonstellasjonene i troppen og latt flere få noe spilletid.

— Det er veldig jevnt, først og fremst mellom de tre som er her i dag og som alle har jevnlig spilletid i sine klubblag. Vi har også hatt med Rugile, som ikke spiller riktig mye, sier han.

Oslo 20220530. Guro Pettersen under en trening med Norges kvinnelandslag i fotball på Bislett stadion.Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Førstevalget røk korsbåndet

Cecilie Fiskerstrand (44 landskamper) var det opplagte førstevalget inntil hun nylig ødela korsbåndet.

— Så klart skulle vi gjerne hatt med Cecilie. Vi lider med henne, men skaden betyr at en annen skal stå, og vedkommende kommer til å være veldig godt forberedt, sier Sjögren.

Med seks keepere i aksjon mandag virket det nesten som han hadde åpen audition, men slik var det ikke. Tre keepere fra aldersbestemte landslag fikk suge inspirasjon på en A-trening.

— Det er veldig fint å få de yngre opp og la dem se hvordan vi jobber. Jeg tror det er verdifull læring for dem, sier Guro Pettersen til NTB.

Troppen tas ut neste uke

Sjögren tar ut EM-troppen neste tirsdag, med tre målvakter. To og en halv uke senere kåres etter alt å dømme vinneren i keeperduellen med uttaket til oppkjøringskampen mot New Zealand på Ullevaal 25. juni.

— For keeperne handler det om å vise seg fra sin absolutt beste side i klubblagene og deretter når vi sees i precampen. Så får vi se hvem det blir, men mest sannsynlig vil den som står kampen mot New Zealand også være den som spiller i EM-premieren, sier han.

Norge møter Nord-Irland i sin første EM-kamp i Southampton 7. juli.

Powered by Labrador CMS