Arbeidere i full sving mens SV-leder Audun Lysbakken holdt sin nettoverførte 1. mai-tale et steinkast unna på Youngstorget
Arbeidere i full sving mens SV-leder Audun Lysbakken holdt sin nettoverførte 1. mai-tale et steinkast unna på Youngstorget

Murarbeid på Venstres hus ved Youngstorget 1. mai: - Her har vi kanskje ikke brukt hodet

— Jeg synes det er flaut for Venstre, sier SV-leder Audun Lysbakken. På selveste arbeiderdagen ble det utført malerarbeider på Venstres hus ved Youngstorget.

Vanligvis er Youngstorget fylt med tusenvis av mennesker som markerer arbeiderdagen på 1. mai, men i år var det relativt stille på grunn av koronaviruset.

Ved utkanten av plassen ligger imidlertid Venstres hus, hvor partiet Venstre har hovedkvarter. Og her var arbeidere i full sving med å etterisolere noen søyler på fridagen 1. mai.

— Jeg synes det er flaut for Venstre. Jeg synes de også burde bidra til at flest mulig arbeidsfolk kan ha fri på arbeidernes dag. Det er en veldig merkelig dag å bestille arbeid på, sier SV-leder Audun Lysbakken til NTB.

— Alt må ikke gjøres 1. mai

Lysbakken holdt en videosendt appell fra Youngstorget fredag formiddag, og bak SV-lederen kunne man skimte arbeiderne som fikset fasaden på Venstres hus.

— Venstre bør bidra til at arbeidsfolk kan ha fri 1. mai, mener Audun Lysbakken (SV).
— Venstre bør bidra til at arbeidsfolk kan ha fri 1. mai, mener Audun Lysbakken (SV).

Ap-leder Jonas Gahr Støre og LO-leder Hans Christian Gabrielsen var også på Youngstorget fredag for å møte pressen, og reagerte da de fikk høre om arbeidene.

– Hjulene går rundt også på en dag som 1. mai. Jeg kommer fra industrien selv, og har jobbet skift i alle år. Da går driften rundt 365 dager i året 24 timer i døgnet. Så en del av samfunnet skal gå rundt, men alt som ikke må gjøres på en dag som 1. mai, det mener jeg man kan la være, sier Gabrielsen.

— Ingen markering

Kommunikasjonssjef Steinar Haugsvær i Venstre sier at han ikke kjenner til aktivitetene på bygget.

Så dette er ikke noen politisk markering?

— Nei, ikke som jeg kjenner til, svarer Venstres kommunikasjonssjef.

Hva tenker du om at det gjøres arbeid på 1. mai?

— Det vil jeg ikke kommentere, sier Steinar Haugsvær, som videre henviser til stiftelsen som eier bygget.

Venstres Hus var tidligere eid av partiet, men ble på 90-tallet overført en stiftelse som drifter bygget gjennom selskapet Venstres Hus AS. Det er dette selskapet som har satt i gang arbeidene.

— Ikke ment som noe slemt politisk

– Dette var kanskje ikke så lurt, sier daglig leder Nils Gunnar Dietz i Venstres Hus AS.

Han avviser at dette er noen som helst markering, og beklager gjerne overfor Lysbakken og Gabrielsen.

Dietz forteller at arbeiderne etterisolerer noen søyler, og at arbeidet blir gjort for å gjøre klart til en restaurant på gateplan som forhåpentligvis kan åpne igjen til uken etter å ha vært koronastengt.

— De ønsket at det skulle være pent, men her har vi kanskje ikke brukt hodet, sier han.

Og understreker:

— Dette var ikke ment som noe slemt politisk, sier Nils Gunnar Dietz.

Powered by Labrador CMS