Her står en bil ulovlig parkert i Dronningens gate. Foto: Audun Lona

– I Dronningens gate har bymiljøetaten laget en lukrativ «parkeringsfelle». Gateoppmerkingen etter tidligere parkeringsplasser er ikke fjernet

– Akkurat nå var det seks biler som fikk bot. Jeg snakket med parkeringsvaktene, men de kan ikke gjøre annet enn å dele ut gule lapper.

Publisert

I starten av juni ble det innført parkeringsforbud i nedre del av Dronningens gate, i forbindelse med etableringen av enveiskjøring fra Rådhusgata til Myntgata. Problemet er den gamle gatemerkingen.

– Jeg har tatt dette opp med parkeringsvaktene flere ganger, og de sier at det er gitt rapporter «oppover i systemet», men gatemerkingen blir ikke fjernet. To av dem jeg har snakket med har sagt at de «ser galskapen», men er nødt til å skrive ut parkeringsbøter, sier Audun Lona, som selv parkerer i området.

En bilist er blitt bøtelagt i Dronningens gate. Foto: Audun Lona

– Folk er forbannet

Når man kommer fra Rådhusgata og svinger til venstre inn Dronningens gate, er det veldig vanskelig å se parkering forbudt-skiltet, siden det er plassert såpass høyt. I tillegg er det trafikklys, fire gangfelt, sykkelfelt og stor trafikk der, så det er ikke lett å få med seg skiltingen, men derimot fem oppmerkede parkeringsplasser.

– Folk er forbannet over at de blir lurt av gatemerkingen. Jeg har dessverre ikke fått bot, for jeg ville nok ha prøvd den, helst i retten. Her har bymiljøetaten laget en meget lukrativ parkeringsfelle, mener Audun Lona.

Audun Lona er lei av å se folk bli bøtelagt i Dronningens gate, uten å vite at de står parkert ulovlig. Foto: Privat

Skal fjerne markeringen snarest

Bymiljøetaten er enig i at merkingen i gata er uheldig.

– Skiltingen på stedet er etter vår mening godt synlig, og automaten som står der er blendet, men det er selvfølgelig uheldig at oppmerkingen fortsatt er synlig. Fjerning av oppmerkingen er bestilt, og det vil bli fjernet om kort tid, sier presseansvarlig Monica T. Olsen, i bymiljøetaten.

Den gamle oppmerkingen er fremdeles på plass. Foto: Audun Lona

Hun oppgir ikke hvor mye etaten har fått inn i bøter siden kjøremønsteret i gata ble lagt om i juni.

Powered by Labrador CMS