Oslo 20210428. Politi på stedet der en kvinne er bekreftet død etter en skyteepisode på Frogner i Oslo.
Fevziye Kaya Sørebø ble skutt og drept i en bil i Tostrups gate i Oslo i april 2021

Ny rettsrunde etter uenighet om straffen for Frogner-drapet

Var drapet på Fevziye Kaya Sørebø på Frogner i Oslo planlagt? Det er det striden står om når en ny sak starter i Borgarting lagmannsrett denne uka.

Publisert

– Påtalemyndigheten anker tingrettens dom hva gjelder straffeutmålingen. Påtalemyndigheten mener, i motsetning til tingrettens flertall, at drapet var overlagt, skrev statsadvokat Aud Kinsarvik Gravås i en epost i mai.

I april ble en 42 år gammel mann dømt til 13 år og seks måneders fengsel for å ha skutt og drept Fevziye Kaya Sørebø med ni skudd inne i en bil i Tostrups gate på Frogner i Oslo 28. april i 2021.

Mannen har erkjent at han skjøt og drepte Sørebø, men nekter for at drapet var planlagt. Ifølge mannen førte en kommentar fra Sørebø, som han opplevde som krenkende, til at han avfyrte pistolen i affekt.

Oslo 20230306. Statsadvokat Aud Kinsarvik Gravås under rettssaken. Frognerdrapet er opp for Oslo tingrett denne uken.
Statsadvokat Aud Kinsarvik Gravås anket straffeutmålingen for mannen som drepte Sørebø.

Uenighet om planlagt drap

Mannen ble trodd på dette av meddommerne i tingretten, som utgjorde flertallet, mens fagdommeren var enig med aktor i at drapet fremsto som planlagt og derfor var overlagt.

Fredag starter Borgarting sin behandling av drapet. Saken går over sju rettsdager.

I tillegg til straffutmålingen skal også de etterlattes anke over tingrettens avgjørelse av de sivile erstatningskravene behandles. Mannen ble i tingretten dømt til å betale 280.000 kroner til hver av Sørebøs tenåringsdøtre, drøyt 980.000 kroner for å dekke døtrenes utgifter, samt 400.000 kroner i forsørgertapserstatning til den ene av døtrene.

Mannen godtok dommen fra tingretten.

Powered by Labrador CMS