Drapet på Fevziye Kaya Sørebø skjedde i full offentlighet våren for snart tre år siden. Det kan bety at tiltalte får skjerpet straffen.
Drapet på Fevziye Kaya Sørebø skjedde i full offentlighet våren for snart tre år siden. Det kan bety at tiltalte får skjerpet straffen.

Aktor: Skjerpende at Frogner-drapet skjedde på offentlig sted

Det er skjerpende at Frogner-drapet skjedde i full offentlighet, mener aktor. Tiltalte vil trolig svare bekreftende på skyldspørsmålet når rettssaken starter.

Publisert

Den 41 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på Fevziye Kaya Sørebø (50), har for lengst erkjent at det var han som rettet våpenet mot kvinnens hode og trakk av flere ganger. Hun døde nærmest umiddelbart av skadene, ifølge tiltalen.

Saken skal behandles i Oslo tingrett fra mandag morgen. Domstolen har satt av ti rettsdager.

Mannen er tiltalt for å avfyrt totalt ni skudd med en halvautomatisk pistol. Drapet fant sted på Frogner 28. april 2021. Tiltalte har sittet i varetekt siden han ble pågrepet bare ti minutter etter at drapsalarmen gikk på Oslos beste vestkant.

Offentlig drap skjerpende

– Forhold som bakgrunnen for handlingen vil bli gjenstand for bevisførsel under hovedforhandlingen, og jeg vil ikke gå nærmere inn på det nå, skrev statsadvokat Aud Gravås til NTB da tiltalen ble offentliggjort før jul.

Hovedteorien er at motivet springer ut av en sivil tvist mellom tiltalte og Sørebø knyttet til et boligprosjekt, der tiltalte var prosjektleder og rådgiver. I desember 2020 ble han dømt til å betale 11,8 millioner til drapsofferet, som hadde saksøkt ham for uaktsom rådgiving og utførelse av prosjektlederoppdraget.

Gravås har ikke besvart NTBs henvendelse i forbindelse med at saken nå kommer for retten, men har i en uttalelse til VG framholdt at det er straffeskjerpende at drapet på den 50 år gamle kvinnen skjedde på offentlig sted.

Kan få strafferabatt

Mannens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, har heller ikke besvart NTBs henvendelser eller spørsmål om det foreligger formildende omstendigheter. Men trolig vil tiltalte kunne be om en ganske substansiell strafferabatt som følge av at han har gitt en tilsynelatende uforbeholden tilståelse.

Drevland uttalte da tiltalen ble offentliggjort at den var i tråd med skylderkjennelsen og som ventet.

I en fengslingskjennelse i fjor senhøst poengterte Oslo tingrett at de øvrige bevisene i saken underbygger tiltaltes erkjennelse.

Powered by Labrador CMS