Prosjektet med å gjøre portnerboligene ved Caltexløkka på Tøyen om til garderobefasiliteter nærmer seg nå slutten. Foto: Vegard Velle
Prosjektet med å gjøre portnerboligene ved Caltexløkka på Tøyen om til garderobefasiliteter nærmer seg nå slutten. Foto: Vegard Velle

Klarsignal gitt for bygging av garderobene på Caltexløkka – endelig

I ett og et halvt år har unge fotballspillere på Caltexløkka ventet på at de vernede portnerboligene ved banen blir omgjort til garderober. Nå er byggestart ikke langt unna.

Publisert

Rett før sommerferien kunne unge fotballspillere være med og åpne den rehabiliterte kunstgressbanen på Caltexløkka på Tøyen. Etter flere utsettelser i prosjektet, kunne endelig den fulle 11er-banen tas i bruk.

Men en ting manglet fortsatt. Garderobefasiliteter har lenge vært etterlyst av brukerne av banen. I mai i fjor ble det satt igang et prosjekt for å få omgjort de verneverdige portnerboligene i Finnmarksgata 1 og 3 til garderobeanlegg. Nå, ett og halvt år senere, er prosessen i ferd med å kunne ferdigstilles, melder avtroppende bystyrerepresentant Ivar Johansen (SV) på sin blogg.

Alle tillatelser på plass

Det å få prosjektet på plass har ikke vært enkelt. De to portnerboligene står på byantikvarens gule liste over vernede bygg. Det har vært krevende å få fasilitetene til å tilfredsstille kravene fra vernemyndighetene.

Nå ser imidlertid prosjektet ut til å nærme seg en slutt. Nylig fikk kommunale Boligbygg, som står bak prosjektet, alle nødvendige tillatelser på plass, og plantegningene for prosjektet har vært på en siste høring hos idrettslagene som benytter seg av Caltexløkka til daglig. Etter at svarene fra brukerne er gjennomgått, vil Boligbygg utlyse en anbudskonkurranse for ombyggingen.

Snart kan unge fotballspillere på Caltexløkka på Tøyen se fram til å få garderober å skifte i. Arkivfoto: Christian Boger
Snart kan unge fotballspillere på Caltexløkka på Tøyen se fram til å få garderober å skifte i. Arkivfoto: Christian Boger

Prosjektet er finansiert av en øremerket ekstrabevilgning på rundt åtte millioner kroner. Etter ferdigstillelse skal eiendommene overføres til bymiljøetaten, som også skal ivareta driften.

Enkel standard på anlegget

Grunnet tilstanden på byggene og deres vernestatus, er det begrenset hvilke endringer som kan gjøres. Skiftefasilitetene blir derfor relativt enkle. Det blir ikke dusjer i tilknytning til garderobeanlegget.

— Dette er gamle bygg, som på grunn av svært lav høyde under taket, har begrensede utviklingsmuligheter. Det vi får til å bygge her, er et enkelt garderobeanlegg med skifte- og toalettmuligheter, sa eiendomssjef i boligbygg, Atle von der Fehr, til VårtOslo da prosjektet ble lansert i mai 2018.

Powered by Labrador CMS