Slik vil nye Ruseløkka skole framstå når den står ferdig. Illustrasjon: GASA Arkitekter
Slik vil nye Ruseløkka skole framstå når den står ferdig. Illustrasjon: GASA Arkitekter

Endelig grønt lys for byggingen av ny Ruseløkka skole

Fredag ga plan- og bygningsetaten tommelen opp for byggingen av en ny Ruseløkka skole. Mest sannsynlig står skolen klar i mars 2021, over et halvt år etter planen.

Publisert

Sagaen rundt behandlingen av en ny skole på Ruseløkka nærmer seg en slutt. Siste håp for motstanderne av rivingen av den gamle skolen var at plan- og bygningsetaten skulle avslå byggesøknaden.

Nå er alt håp ute for å redde den gamle skolen, og byggingen av ny skole kan starte så snart en entreprenør er valgt til jobben.

— Vi har nå utstedt rammetillatelse for byggingen av ny skole på Ruseløkka. Skolebygget på sju etasjer og ligger langs Løkkeveien, sier senior kommunikasjonsrådgiver i plan- og bygningsetaten, Atle Jan Larsen, til VårtOslo.

Moderne skole med bedre utearealer

Den nye skolen, tegnet av GASA Arkitekter, blir på vel 9700 kvadrat og får to store gymsaler i stedet for flerbrukshall. Skolens interiør blir oppgradert til dagens standard. Det samme vil de tekniske løsningene i undervisningsmiljøet og klasserommene. Også skolens utearealer vil få en sårt tiltrengt oppgradering. Det nye utearealet vil bli på vel 5700 kvadrat.

Det opparbeides uteoppholdsareal i nedre skolegård langs Ruseløkkveien, øvre skolegård mellom nybygget og Cort Adelers gate 30, langs Løkkeveien og på takterrassen.

Nye Ruseløkka skole sett fra Løkkeveien. Illustrasjon: GASA Arkitekter
Nye Ruseløkka skole sett fra Løkkeveien. Illustrasjon: GASA Arkitekter

Helt nytt for prosjektet er gjenbruk av gamle bygningsdeler. For eksempel skal noe av teglsteinen fra den gamle skolen brukes på nytt i nye Ruseløkka skole. Det er også planlagt å bruke granittelementer fra den gamle skolen i uteanlegget på den nye skolen. På den måten vil noe av gamle Ruseløkka skole leve videre i den nye.

Får osloskolens største solcelleanlegg

Den nye skolen satser sterkt på klimavennlig energi og får osloskolens største solcelleanlegg. Skolen vil ha 370 kvadratmeter med solceller på taket og 320 kvadratmeter med solceller integrert i fasaden. Det planlegges også å legge solceller i 60 meteren på idrettsbanen. Nye Ruseløkka skole får dermed Norges aller første løpebane med solceller.

— På taket vil det i tillegg til solceller også bli grøntarealer, slik at elevene får et ekstra uteområde, sier prosjektleder i utdanningsetaten, Helene Damsgaard, til skolens hjemmesider.

LES OGSÅ: Rivingen av Ruseløkka skole er i gang. Se de historiske bildene

Byggestart ved årsskiftet

Etter alle utsettelsene prosjektet har vært utsatt for, ser det ikke ut til at bygget vil stå ferdig til skolestart høsten 2020, som opprinnelig planlagt. Siste estimat fra Undervisningsbygg er at bygget vil stå klar for innflytting i mars 2021. Byggestart er estimert til å finne sted rundt årsskiftet.

— Elever og foreldre på Ruseløkka har virkelig noe å glede seg til. Den nye skolen har høye kvalitetskrav knyttet til inneklima, lys og nok plass til alle, sier Damsgaard.

Powered by Labrador CMS