Brasserie Ouest i Elisenbergvenen på Frogner må fjerne denne uteserveringen innen 1. august, krever plan- og bygningsetaten. Foto: Christian Boger
Brasserie Ouest i Elisenbergvenen på Frogner må fjerne denne uteserveringen innen 1. august, krever plan- og bygningsetaten. Foto: Christian Boger

Brasserie Ouest på Frogner må stenge den ulovlige uteserveringen

Eier skulle ha søkt om tillatelse før uteserveingen til Brasserie Ouest i Elisenbergvein ble bygget, slår plan- og bygningsetaten fast.

Publisert

I april klagde en nabo av Brasserie Ouest i Elisenbergveien på Frogner til plan- og bygningsetaten på grunn av støy fra spisestedets uteservering. Naboen mente i tillegg at en platting for uteserveringen var ulovlig oppsatt.

Tidlig i juni varslet etaten at de vurderte å kreve at plattingen ble fjernet fordi de var enige i at den var ulovlig oppsatt. Vel en måned senere må uteserveringen fjernes.

Må fjernes innen 1. august

— Vi sendte i går ut pålegg om at uteserveringen må fjernes innen 1. august. Plattingen er oppført uten at eier har innhentet nødvendig tillatelse til dette, sier senior kommunikasjonrådgiver Atle Jan Larsen i PBE til VårtOslo.

Forutsetningen for at en uteservering skal være unntatt søknadsplikt er at det ikke medfører søknadspliktige byggearbeider, samt at bord, stoler og andre løse gjenstander  fjernes ved stengetid. Denne plattingen er en permanent konstruksjon som er oppført på regulert veiareal, og er derfor søknadspliktig, slår PBE fast.

LES OGSÅ: Underwater Pub legges ned om tre uker. — Helt ærlig, jeg aner ikke hvor jeg skal gå

Brasseriet mener plattingen er lovlig

VårtOslo har forsøkt å nå daglig leder Erik Pedersen ved Brasserie Ouest for kommentarer til saken uten å lykkes.

Brasseriet ga likevel klart uttrykk for at de ikke er enige med PBE i deres svar på etatens forhåndsvarsel i juni.

Brasseri Ouest har satt opp skilt for å få kundene på uteserveringen til å ta hensyn til naboene i strøket. Foto: Christian Boger
Brasseri Ouest har satt opp skilt for å få kundene på uteserveringen til å ta hensyn til naboene i strøket. Foto: Christian Boger

— Vi er ikke enige i at den etablerte uteserveringen er ulovlig, og er således heller ikke enig i at tiltaket er søknadspliktig etter plan- og bygningsloven, skriver advokat Bjørn Erling Christiansen i advokatfirmaet Fosse & Christiansen på vegne av brasseriet.

Advokaten viste til at plattingen er en oppgradering av en tidligere platting, som PBE ga tillatelse til i 2007.

— Uteserveringen er etablert som en utvidelse av eksisterende restaurant. Den nye plattingen er en oppgradering av tidligere platting på stedet. Denne har vært benyttet til uteservering av tidligere drivere i lokalene, skriver Christiansen.

— Sjenerer ikke nærmiljøet

Brasseriets advokat mener også at det ikke kommer så mye bråk fra uteserveringen som naboene skal ha det til.

— Uteserveringen er ikke til vesentlig sjenanse for omgivelsene. Både støy og fremkommelighet er vurdert av Frogner bydel i forbindelse med inngåelse av leiekontrakt ute og av Næringsetaten i forbindelse med innvilgelse av serverings— og skjenkebevilling. Begge instanser har konkludert med at tillatelse kan gis, skriver advokaten.

VårtOslo har forsøkt å få en kommentar fra naboene etter onsdagens nyhet om at plattingen må fjernes. En av naboene forteller at ingen ønsker å uttale seg om saken.

Powered by Labrador CMS