Overblikket

Martin Røymark var tilbake fra skade og ble matchvinner for Vålerenga torsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Martin Røymark var tilbake fra skade og ble matchvinner for Vålerenga torsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Martin Røymark har vært skada siden krigen. Første kamp i dag, attpåtil med scoring

Oppover er vi nå bare fire poeng bak Asker, mens Lillehammer ligger åtte poeng foran på 3. plass. Drømmen om hjemmebanefordel i sluttspillets kvartfinaler lever i beste velgående!

Publisert

Jeg blir aldri enig med meg selv om spill på landslaget er en bra eller en dårlig greie. Jeg faller stadig ned på at jeg helst ser at våre karer ikke får landslagsoppdrag. Det er selvfølgelig veldig egoistisk, for det å spille for landet sitt er jo egentlig et ærefullt oppdrag.

Men så er det dette med skader da. Risikoen spillerne tar ved å spille på landslaget er stor. I sånne turneringer som de var på nå, er det ofte med spillere som har behov for å vise seg frem, og da kan det gå hardt for seg.

Overblikket

Hockeyspalten Overblikket produseres av den (ikke) alltid objektive iskriger-kommentatoren Atle Enersen. Spalten går ut hver fredag.

Tobben ruler

Forrige helg var landslaget i Klagenfurt i Østerrike og møtte Østerrike (tap 2-0) og Frankrike (tap 2-1 på straffer). Laget scora altså ett mål, og hvem sto for det solo?

Selvfølgelig selveste Tobias Lindström.

I tillegg til Tobias Lindström var Magnus Brekke Henriksen, Jørgen Karterud og Thomas Olsen med fra Vålerenga. Ingen skader å spore heldigvis, og vi håper resten av gutta har fått hvilt skikkelig, vi vet de hadde noen dager fri under landslagsoppholdet.

Over til Fredrikstad

Bare timer før kamp kom gladmeldingen om at Martin Røymark og Mats Trygg er tilbake fra skadebenken, og det trengs. Vi trenger Røymark til å lage poeng, og vi trenger Trygg bak der til å rydde unna foran Steffen Søberg.

Første periode startet med et Vålerenga-press av en annen verden, og Stjernen fikk sexy bakoversveis før de fikk summet seg og kom seg inn i kampen ved rundt halvspilt periode. Perioden var underholdende, men et par-tre scoringer hadde gjort seg. Tre scoringer, to til Vålerenga, hadde gjort seg.

Andre periode. Gjesp. 1-0.

Svidd puck

Tredje periode startet litt nervøst fra begge lag, men etter snaue fem minutter av perioden drar Jørgen Karterud seg løs på venstre kant og plasserer pucken hardt bak Joel Rumpel. Det luktet svidd gummi etter den der.

Så med drøye ni minutter igjen å spille sklir Martin Røymark sakte inn foran mål. Det ser Jørgen Karterud og sender et perfekt pass fra bak mål. 1-2.

Vi vinner på en middels dag på bortebane, det er et godt tegn!

Tingenes tilstand

Vi har nå ni poeng ned til Stjernen, det virker en smule trygt, men vi har noen tøffe kamper igjen også, både Stavanger og Hamar kommer på besøk til Forum før serien er over. Oppover er vi nå bare fire poeng bak Asker, mens Lillehammer ligger åtte poeng foran på 3. plass.

Drømmen om hjemmebanefordel i sluttspillets kvartfinaler lever i beste velgående!

Det er ikke mye hvile å få frem til sluttspillet raser i gang, og allerede lørdag går turen til Sarpsborg til møtet med Sparta. Sparta er hakket dårligere enn oss denne sesongen, så vi skal ha en fair sjanse der nede.

Det er bare å brette opp ermene.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Les flere overblikk her.

Powered by Labrador CMS