Overblikket

Evighetsmaskinen Jonas Oppøyen var kveldens helt mot Narvik. Illustrasjonsfoto fra tidligere kamp: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Evighetsmaskinen Jonas Oppøyen var kveldens helt mot Narvik. Illustrasjonsfoto fra tidligere kamp: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– En flokk hodeløse høns som roter til systemet

Fordi Vålerenga er så gode over tid, og fordi de spiller så godt mot de gode lagene, er det lett å se seg blind på at de burde herje med lagene langt der nede.

Publisert Sist oppdatert

I forrige «Overblikket» meldte jeg 4-2 til Vålerenga mot Narvik. Fasiten viser 6-4, og den finske målsniken Arttu Niskakangas var involvert av tre av fire mål for Narvik. Det er godt å være sannspådd innimellom, men det tipset inneholdt litt alvor også, da jeg meldte siste målet i åpent mål. Ergo tett og jevnt. Litt for tett.

Sånn ble det også, tett og jevnt, men det ble ingen scoring i åpent mål.

Overblikket

Hockeyspalten Overblikket produseres av den (ikke) alltid objektive iskriger-kommentatoren Atle Enersen. Spalten går ut hver fredag.

Narvik hadde både en 1-0 og en 4-2 ledelse før hockeymaskinen fra Oslo indre øst virkelig våknet. Eller ikke våknet, men heller justerte tempo og finesse opp et par hakk, og vips var det Narvik som hang i repene. Spesielt i 3. periode slet Narvik med å følge Vålerenga i det meste.

Hard innsats betaler seg nesten alltid.

Hodeløse høns

Fordi Vålerenga er så gode over tid, og fordi de spiller så godt mot de gode lagene, er det lett å se seg blind på at de burde herje med lagene langt der nede. Når Vålerenga møter de dempet gode lagene møter de en flokk hodeløse høns som roter til systemet.

Misforstå meg rett; det er en helt legitim måte å spille på det altså, og det er tidvis artig å se på, men det er ofte der klasseforskjellen spiller inn. Som oftest vinner systemet, og de hodeløse høns må reise hjem uten noe særlig å vise til.

Og de fire målene Narvik satte inn?

Det er stas å score fire mot Vålerenga på bortebane. Vi skjønner alle det.

Colin Spaberg Olsen og Filip Gunnarsson mot Narvik. Foto: André Kjernslie
Colin Spaberg Olsen og Filip Gunnarsson mot Narvik. Foto: André Kjernslie

Tap på Lillehammer

Og Vålerenga hadde dermed sanket ni poeng på åtte dager, og justerte så siktet inn mot Lillehammer i går kveld. Og turen gikk nordover med nok en tynn stall. Breivold, Frøberg og Halmrast er alle tre borte med U20-landslaget i VM i Minsk, og Vålerenga mønstret bare 16 utespillere + Søberg i mål og Svendsen som backup for ham.

Kampen var jevn, men dessverre var Lillehammer hakket hvassere og vant til slutt 4-3 etter at Vålerenga på et tidspunkt var oppe i en 2-0-ledelse. En relativt godt gjennomført kamp av Vålerenga i det store og hele med tanke på forutsetningene, men unødvendige utvisninger ødela, og tre av Lillehammers scoringer kom i overtall.

Og det føyer seg inn i rekken av knepne tap på Lillehammer. Og med det endte en fem kamper lang seiers-rekke for Vålerenga.

Det er selvfølgelig imot naturlovene at et lag fra en sørgelig liten by som Lillehammer skal klare å hevde seg i toppen, men de gjør altså det. Denne gangen på Vålerengas bekostning.

Kampens høydepunkt? Da Jonas Oppøyen fintet inn 3-3 i undertall. En sterk prestasjon av evighetsmaskinen!

Med alle skadene på laget, er det alle mann til pumpene som gjelder på VIF hockey for tiden. Her Jonas Oppøyen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Med alle skadene på laget, er det alle mann til pumpene som gjelder på VIF hockey for tiden. Her Jonas Oppøyen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Stavanger hjemme neste

Men det er lite hvile å se frem til for Sankt Halvards menn. Lørdag kl. 16:00 braker det løs igjen. To gode lag møtes i Furuset Forum – det er Stavanger Oilers som kommer på besøk. Kampen kommer til å bli nært utsolgt, for Viking er i cupfinalen i fotball dagen etter, så det kommer mye folk fra Vestlandet over.

Selv om Stavanger-laget ligger milevis foran på tabellen, vet vi at Vålerenga hever seg mot de gode lagene, selv om stallen nå er tynn og spillerne begynner å bli slitne. Spillerne vil gi maks i denne kampen, for etter denne venter et ti dager langt spilleopphold på grunn av landskamper.

Jeg skal ikke begi meg inn på noe resultat-tipping, det går bare gæ’ærnt, men jeg spår det blir tett og jevnt. Stavangerne er noen gniere, jeg tror det blir få mål.

Vel møtt!

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Les flere overblikk her.