Overblikket

Backen Nils Lars Olof Jinghage kommer fra Leksand i Sverige og skal styrke Vålerenga bakover i sluttspillet. Foto: André Kjernsli
Backen Nils Lars Olof Jinghage kommer fra Leksand i Sverige og skal styrke Vålerenga bakover i sluttspillet. Foto: André Kjernsli

Ny mann inn i stallen. Vanskelige kamper venter

«Sekunder» før overgangsvinduet stengte sist mandag kom meldingen om at Nils Lars Olof Jinghage var klar for spill for St. Hallvards menn.

Publisert

Den 29-åringe backen fra Leksand i Sverige har de siste sesongene spilt på nivå 3 for Köping HC og har brukbare stats. Litt over 0,5 poeng i snitt er brukbart det.

Leverer han såpass i Vålerenga, skal vi være litt fornøyde.

Overblikket

Hockeyspalten Overblikket produseres av den (ikke) alltid objektive iskriger-kommentatoren Atle Enersen. Spalten går ut hver fredag.

Han gikk poengløs av isen torsdag aften, men såpass tid skal vi gi ham. Han skal få et par kamper til før vi krever poeng. Vi kan gjøre en deal; Jinghage leverer poeng mot Stavanger, og vi lover å bli hysteriske av lykke.

Ok?

Vi har det nemlig med å bli hysteriske av lykke når vi sanker poeng. Både mål- og kamppoeng.

Flaut mot Narvik

Uansett, takk gudene for Jørgen Karterud. Han scorer (denne gang 1-0), og det holder oss flytende en god stund. Bevares, laget jobber godt de altså, men Karterud har det lille ekstra.

1-1 kommer i overtall fem mot fire. Narviks Tom André Christensen drar seg fri, spiller pucken over til Jonathan Lêman rett foran mål. Lêman setter pucken bak en utspilt Steffen Søberg.

Det er ganske flaut å slippe inn en scoring mot Narvik med en mann mer på isen.

Vålerenga svarte umiddelbart, Henrik Olsén satte en puck nede ved stolperota, og vi var igjen i føringen.

Banens bestemann mot Narvik er Henrik Olsén. Foto: André Kjernsli
Banens bestemann mot Narvik er Henrik Olsén. Foto: André Kjernsli

Men dette med å slippe inn mål i overtall altså, jeg klarer ikke slippe det helt. Vi eier kampen, Narvik er virkelig vår prügelknabe – som forventet. Da er det lite flatterende å slippe inn sånne mål. Vi skal være bedre enn det! Vi skal ikke slippe en motstander som Narvik så tett inn på eget mål. Tom André Christensen fikk seile helt ensom inn på Steffen Søbergs venstre side.

Steffen Søberg var rimelig oppgitt.

Må løfte oss i sluttspillet

Men ok, jeg skal ikke grine lenge over en scoring imot i en kamp vi vinner. Det var tross alt Narviks eneste scoring, og den sa ikke så mye om Narvik egentlig.

Men så tok Tobias Lindström kjøkkenveien, og Henrik Olsén dro på et soloraid. 4-1.

Gode spillere gjør det enkelt.

Vi vinner på en middels god dag. Det er vanskelig å motivere seg mot skrotet i bunn, men i dag klarer vi det akkurat. Men dette er ikke godt nok til sluttspill hvis vi har ambisjoner ut over kvartfinaler.

Gjerrig motstander

Søndag venter Lillehammer på oss i Eidsiva Arena, tidligere kjent som Kristins hall. Det blir en vanskelig kamp. Det er alltid vanskelig på Lillehammer, de er kjipe og gjerrige oppi motbakkebyen.

Så følger Stavanger tirsdag, et Stavanger uten noe å spille for kommer på besøk til Forum. For oss står det om tre meget viktige poeng, og jeg spår en tett og jevn kamp. Stavanger kommer ikke til Forum for å legge seg ned og dø.

Lillehammer, Stavanger og så Manglerud Star på under en uke kan bli tøft – vi får tro det ender med ni poeng.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Les flere overblikk her.

Powered by Labrador CMS