Vålerenga stadion, tre måneder før åpning. Foto: Atle Enersen
Vålerenga stadion, tre måneder før åpning. Foto: Atle Enersen

Tre måneder til Vålerenga Stadion åpner. Slik ser den ut nå

Publisert

Spenningen bygger seg opp. Det er kun tre måneder igjen til Vålerenga stadion skal st klar til åpningskampen. Sjekk ut dagens tilstand.

Det er i dag under 100 dager igjen til Vålerengas nye stadion på Valle skal tas i bruk. Åpningskampen som går mellom Vålerengas damelag og Kolbotn lørdag 9. september kl. 15:00. Dagen etter er det herrenes tur, da kommer Sarpsborg 08 på besøk til den første kamp i Eliteserien på den nye stadion. Med dette ender en 104 år lang historie uten egen bane for Vålerengas del.

Grunnsteinsnedleggelse på tomten var den 29. juli 2015, og drøye to år etter kan Vålerenga endelig flytte inn. Entreprenørselskapet HENT har stått for gjennomføringen av byggeprosjektet, og stadion har en kapasitet på 17233 tilskuere.

I tillegg til selve fotball-arenaen inneholder bygningsmassen Valle Hovin videregående skole – en offentlig videregående skole for 500 elever med egen toppidrettslinje. Kontorlokaler til Vålerenga Fotball AS/elite, Vålerenga Fotball og Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn og fasiliteter for Valle Hovin stadion, skøyte og bandy, vil ligge i stadionanlegget. I tillegg vil det finnes barnehage, klubbshop (Vålerengasjappa) og fotballpub i anlegget.

Her er flere videoer som viser fremdriften på Vålerenga stadion.

Powered by Labrador CMS