Overblikket

Filip Gunnarsson i aksjon mot Lillehammer-keeperen, som får en tidlig dusj. Gunnarsson scoret mot Grüner. Foto: André Kjernsli
Filip Gunnarsson i aksjon mot Lillehammer-keeperen, som får en tidlig dusj. Gunnarsson scoret mot Grüner. Foto: André Kjernsli

Skal Vålerenga heve seg opp til Stavangers nivå, må vi ha inn noen kanoner

Det er ingen automatikk i at dørene til Glenn Jensens kontor løpes ned av eksponeringskåte sponsorer med uutømmelige lommebøker.

Publisert

Kampen mot Grüner sist søndag var en 60 minutters marsj mot ett mål – Grüners. Det spådde alle som på noen som helst måte tenkte på kampen og som har fingeren noenlunde plantet i jorda.

Fra start til mål herjet Vålerenga med Grüner og bare et par anfall av å leke nonchalante ga Grüner to skjerpende mål.

Overblikket

Hockeyspalten Overblikket produseres av den (ikke) alltid objektive iskriger-kommentatoren Atle Enersen. Spalten går ut hver fredag.

Og det var grovarbeiderenes dag. Filip Gunnarsson, Colin Spaberg Olsen og Jonas Oppøyen satte hver sin pinne – dette er spillere som sjelden scorer. Men om de ikke scorer, så er de som oftest helt outstandig i undertallsspill, og gjør mer enn manns jobb.

Signer kontraktene nå

Misforstå meg rett, laget som helhet jobber tungt, men disse tre er oppskriften på slitere. 23-årige Colin Spaberg Olsen er inne i sin 6. sesong på A-laget. 29-årige Jonas Oppøyen i sin 11., og 28 år gamle Filip Gunnarsson sin 8.

Og når det gjelder Filip Gunnarsson så har han vært så lenge i Norge at han neste sesong ikke teller på utenlandskvoten. Jeg er ikke sikker på om Filip har kontrakt neste sesong, men har han det ikke, er det bare å få signért en med en gang.

De to andre også for den saks skyld.

Filip Gunnarsson og Colin Spaberg Olsen er grovarbeiderne til Vålerenga. Foto: André Kjernslie
Filip Gunnarsson og Colin Spaberg Olsen er grovarbeiderne til Vålerenga. Foto: André Kjernslie

Nye kanoner trengs

Det er mange som spekulerer i fremtiden til laget når nye Jordal er ferdig og vi skal spille vår første sesong der. Det er et par ting å merke seg…

For det første ser det ut til at vi får spille en del bortekamper i starten av sesongen. Det er meldt at utearealene kan bli en smule forsinket, og skal man ha 5500 folk & fe ravende rundt i parken bør det av sikkerhetsmessige hensyn være nært ferdig.

For det andre er det ingen automatikk at vi skal herje fra første dropp. Vi skal huske på at vi har brukt en god del førstereisgutter denne sesongen, og skal vi heve oss opp til Stavangers nivå så må vi ha inn noen kanoner.

Gå for sesongkort nå

Og det er ingen automatikk i at dørene til Glenn Jensens kontor løpes ned av eksponeringskåte sponsorer med uutømmelige lommebøker, og det blir nødvendig for å signere noen kanoner. Billettinntekter ja, forhåndssalg av sesongkort ja, men det er ikke nok til rett tid. Billettinntekter kommer sakte smygende, og det er ikke solgt så mange sesongkort (ennå).

Men der kan du hjelpe til, du kan kjøpe sesongkort i forkant. Da er du med på å forskuttere ca$h så vi kan få kanoner.

Intet stygt om våre unge, men de er nettopp det – unge. Det tar tid å spille seg inn blant de beste, spør hvem som helst. Og Vålerenga er en klubb med dårlig tid nå.

Det er 11 år siden vi hevet Haralds pokal.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Les flere overblikk her.

Powered by Labrador CMS