Sauene på Rødtvet sykehjem har skapt livsglede blant beboerne. Foto: Rødtvet Sykehjem

Sauene på Rødtvet sykehjem gir beboerne fellesskap og glede. Nå bruker beboerne også mindre legemidler

Endelig var dagen for saueslippet kommet. Sauene Noldus og Herman, fra Nordtvedt gård, ble møtt med stor begeistring og gjensynsglede.

Publisert

For tredje året på rad slipper Rødtvet sykehjem sauer på beite i hagen sin, en flott sansestimulering for de eldre som bor på sykehjemmet. Men også nabolagets barn henger rundt og vil mate sauene.

Sansehagen var gjort klar og huset og innhegningen ryddet for å ta imot de nye gjestene. Sauene skal være på Rødtvet sykehjem sommeren gjennom.

Sauene Noldus og Herman, fra Nordtvedt gård, ble møtt med stor begeistring og gjensynsglede. Foto: Rødtvet Sykehjem

Stor spenning før saueslippet

Flaen barnehage tok plass i spansketrappen, og beboerne satt ringside langs gjerdet og ventet i spenning på at sauene skulle komme.

I anledning saueslippet fikk sykehjemmet besøk fra landbruks- og matdepartementet, ved statssekretær Ingvild Ofte Arntsen.

Nabolagets barn synes det er stas med sauene. Foto: Rødtvet Sykehjem

Men det var beboer Astrid Solbakk som sto for snorklippingen. Sauene ble applaudert frem til sitt nye hjem. Så var det servering av pølser og lomper og musikk av trubadur Christian.

Sauene Noldus og Herman er på plass igjen. Her fra saueslippet. Foto: Rødtvet Sykehjem

Trygt med dyr

– Tiltaket med dyrehold er et av mange, hvor vi på lik linje med medikamentell behandling tilbyr miljøterapi til beboerne, sier daglig leder Jacqueline Sæby, ved Rødtvet sykehjem.

Hun forteller at det oppleves trygt å ha dyr rundt seg, noen å vise omsorg for og besøke og klappe.

Sauene koser seg på sommerbeite utenfor sykehjemmet. Foto: Rødtvet Sykehjem

– Etter at vi startet å jobbe systematisk med sauer, har forbruket av medikamenter gått ned. Aktivitetene vi legger til rette for, gir livskvalitet, reduserer angst og uro og minsker bruken av legemidler. Beboerne opplever mer fellesskap og glede, forteller Sæby.

Powered by Labrador CMS