Utdanningsdirektør i Oslo, Astrid Søgnen, fratrer 1. desember. Foto: Akademikerne
Utdanningsdirektør i Oslo, Astrid Søgnen, fratrer 1. desember. Foto: Akademikerne

Astrid Søgnen går av som utdanningsdirektør i Oslo. – Det har ikke vært mitt ønske å slutte

– Det er en tid for alt. Både samfunnet og skolen er i endring, og det tid for nye krefter i utdanningsetaten, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Publisert

I går inngikk sjef i utdanningsetaten, Astrid Søgnen, en avtale med Oslo kommune om å gå av som utdanningsdirektør 1. desember 2018.

– Astrid Søgnen har gjennom 18 år gjort en viktig jobb som utdanningsdirektør og bidratt sterkt til gode resultater i Osloskolen. Det er jeg takknemlig for, men det er en tid for alt. Både samfunnet og skolen er i endring, og det er nå på tide med nye krefter i etaten, sier byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding.

Får ny jobb i kommunen

Johansen understreker at det har vært en vanskelig prosess for alle involverte.

– Jeg er glad for at vi har kommet frem til en løsning hvor Astrid Søgnen går over i en annen stilling i Oslo kommune, sier byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen.

– Ikke mitt ønske å gå av

Astrid Søgnen går over i en annen stilling i Oslo kommune.

– Det har ikke vært mitt ønske å slutte som utdanningsdirektør i Oslo akkurat nå. Jeg er veldig stolt av det vi har fått til de siste 18 årene i Osloskolen og takknemlig for innsatsen til lærere, skoleledere, mine folk i administrasjonen og alle andre ansatte på alle nivåer, sier Søgnen.

– Jeg mener at jeg har ledet etaten på en god måte og til gode resultater for elevene. Jeg må likevel konstatere at byråd Inga Marte Thorkildsen ønsker at jeg går over i annen stilling. Jeg har derfor i dag akseptert det. Jeg er litteraturviter og vil bidra på kulturområdet i kommunen. Det er noe jeg gleder meg til, sier Søgnen.