Internasjonalt anerkjente Omakase i Vika holder åpent tross skjenkeforbude i Oslo. Her er Jonathan Romano og Alex Cabiao (t.h) i sving med delikate råvarer fra sjøen.Foto: Lise Åserud / NTB
Oslo-restauranter som fortsatt holder åpent ber folk om hjelp: - Kjøp mat hos oss!
Med skjenkeforbud har mange Oslo-restauranter stengt. Men enkelte holder åpent. — Ta hvit måned nå og kjøp take-away. Så kan du nyte vin i januar, reklamerer Mat & Mer på Bjølsen. VisitOslo har laget liste over åpne steder.
Tappekranene er stengt og vinflaskene korket. Koronarestriksjonene rammer Oslos reiselivsnæring hardt. Likevel er det restauranter som holder åpent i Oslo.
— Det lille bidraget du og jeg kan gi som innbygger og forbruker er å spise eller kjøpe take-away. Slik hjelper vi de stedene som er så tøffe at de tør å holde åpent nå, sier VisitOslos administrerende direktør Christian Lunde.
VisitOslo har laget en egen oversikt og liste over restauranter og spisesteder som holder åpent. Hele lista finner du her.
Annonse
Mat & Mer på Bjølsen har valgt en humoristisk vri på en vanskelig situasjon. De tilbyr en spesialkomponert alkoholfri take-away meny. Og foreslår at folk bytter ut januar som hvit måned og heller tar tørrlagte dager i november.
— For oss som driver restaurant byr det på store utfordringer å gi våre gjester et godt tilbud samtidig som vi prøver å holde hodet over vannet. Vi på Mat & Mer trives godt på Bjølsen og vet at mange, også langt utenfor Bjølsen liker oss, skriver Mat & Mer på sin Facebook-side.
Blant de mer kjente restaurantene som holder åpent og forsøker å holde hodet over vann finner vi Smalhans på St. Hanshaugen, Kampen Bistro, Restaurant À L’aise på Majorstua, Omakase i Vika, Mirabel på Sørenga, Holmenkollen Restaurant, Brutus mellom Tøyen og Grønland og Galgen på Vålerenga.
— Restaurantene som henvender seg til oss i VisitOslo ber om hjelp. De trenger å få informasjon om at de holder åpent ut til folk. Slik kan de kanskje stå han av. Det er et rop om hjelp, sier Christian Lunde.
Tirsdag la regjeringen frem en ny krisepakke for reiselivsnæringen. Ordningen skal hjelpe kriserammede bedrifter gjennom en ny periode med nedstengning, og går ut på at bedriftene får dekket inntil 60 prosent av sine faste, uunngåelige kostnader. I november og desember får de dekket 70 prosent.
— Dagens redningspakke fra regjeringen var veldig skuffende, mener VisitOslo-direktør Christian Lunde.
— Det er for eksempel ikke mulig å søke om støtte før i januar. Det hjelper jo ikke de som har kniven på strupen nå. Små og mellomstore kan ikke bare gå til banken og få lån, slik næringsminister Iselin Nybø (V) sier. Mange har allerede brukt opp sin kassakreditt, sier Lunde.
Han får støtte fra andre aktører innenfor reiselivsnæringen. Virke går så langt som å beskylde regjeringen for bevisst å legge ned reiselivsbedrifter.
— Dette er så svakt at det ikke kan kalles en krisepakke for reiseliv, sier leder Astrid Bergmål i Virke Reiseliv.
— Det er trist at regjeringen ser ut til å godta at disse arbeidsplassene ryker. Det er både opprørende, skuffende og trist. Dette er en tøff dag for mange virksomheter og mange ansatte i reiselivet, sier Bergmål til NTB.
PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.