Slik blir Campus Ullevål når bygget står ferdig i 2026.

Mandag starter byggingen av Ullevåls nye fremtidsbygg. — En merkedag

Campus Ullevål, som er første del av det kommende innovasjonsdistriktet Oslo Science City, begynner utbyggingen allerede på mandag. Før helgen var de siste signeringene i boks, og det høyteknologiske bygget skal stå ferdig om tre år.

Publisert

Prosjektet Campus Ullevål er det første prosjektet til det kommende innovasjonsdistriktet Oslo Science City, og skal stå ferdig i 2026. Fredag signerte prosjektet totalentreprise med Skanska, og setter umiddelbart i gang med byggingen.

— Bransjen opplever en krevende tid, hvor flere prosjekter blir satt på vent. Derfor er vi svært fornøyd med at vi sammen med Skanska har funnet gode løsninger på konseptutvikling og kostnadsutfordringer, og ikke minst at byggingen endelig er i gang, sier Mona Aarebrot, styrets leder i Campus Ullevål, og direktør for marked og drift i Aspelin Ramm.

Skal samle naturvitenskapelige fagmiljøer

Campus Ullevål blir et kompetansesenter for innovasjon og teknologi innen klima, energi og miljø.

I tillegg til kontorlokaler, avanserte laboratorier og annen forskningsinfrastruktur, skal deler av tomten transformeres til et grønt og offentlig tilgjengelig bygulv.

Styrets leder i Campus Ullevål, Mona Aarebrot, signerte fredag avtalen med Skanska ved konserndirektør for Bygg Skanska, Tor-Arne Midtskogen. Til venstre prosjektleder i Skanska Ståle Håkull, til høyre styremedlem i Campus Ullevål Svein Hov Skjelle.

Prosjektet eies av Aspelin Ramm og Norges Geotekniske Institutt (NGI), med en andel på 50 prosent hver.

Rigget for fremtiden

Campus Ullevål skal bli et høyteknologisk bygg med tydelig miljøprofil, og er tegnet av det danske arkitektkontoret Schmidt Hammer Lassen.

NGI og Norsk institutt for vannforskning (NIVA) har allerede inngått leiekontrakter som opptar rundt halvparten av bruksarealet i det nye bygget.

— Dette er en merkedag for oss i NGI, som nå er ett skritt nærmere vårt nye hovedkontor, sier Lars Andresen, administrerende direktør i NGI og styremedlem i Campus Ullevål.

— Campus Ullevål gir oss fasilitetene vi trenger for å kunne forske og utvikle geofagene på best mulig måte, og dermed bidra til å løse viktige utfordringer innen klima, miljø, energi og samfunnssikkerhet, fortsetter Andresen.

Campus Ullevål er planlagt ferdig i 2026.

I tillegg skal det forskes på klimasmarte løsninger under byggeperioden, og NGI og NIVA skal gjennomføre hver sine forskningsprosjekter under byggeperioden.

NIVA vil forske på overvannshåndtering og bruk av restvann i forbindelse med driften av Campus Ullevål og området rundt. NGI på sin side skal forske på energiopptak gjennom leire og spunt.

Campus Ullevål

Beliggenhet: Sognsveien 72

Areal: 36 000 kvm

Arbeidsplasser: 1500

Miljøprofil: BREEAM-NOR Excellent

Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen Architects

Eiere: NGI (50 prosent) og Aspelin Ramm (50 prosent)

Oppstart: 17. april 2023

Ferdigstilles: Andre kvartal, 2026

Se mer: campusulleval.no

Powered by Labrador CMS