Slik blir Campus Ullevål når bygget står ferdig i 2026.Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen Architects. Illustrasjon: 3D Estate
Mandag starter byggingen av Ullevåls nye fremtidsbygg. — En merkedag
Campus Ullevål, som er første del av det kommende innovasjonsdistriktet Oslo Science City, begynner utbyggingen allerede på mandag. Før helgen var de siste signeringene i boks, og det høyteknologiske bygget skal stå ferdig om tre år.
Prosjektet Campus Ullevål er det første prosjektet til det kommende innovasjonsdistriktet Oslo Science City, og skal stå ferdig i 2026. Fredag signerte prosjektet totalentreprise med Skanska, og setter umiddelbart i gang med byggingen.
— Bransjen opplever en krevende tid, hvor flere prosjekter blir satt på vent. Derfor er vi svært fornøyd med at vi sammen med Skanska har funnet gode løsninger på konseptutvikling og kostnadsutfordringer, og ikke minst at byggingen endelig er i gang, sier Mona Aarebrot, styrets leder i Campus Ullevål, og direktør for marked og drift i Aspelin Ramm.
Campus Ullevål blir et kompetansesenter for innovasjon og teknologi innen klima, energi og miljø.
Annonse
I tillegg til kontorlokaler, avanserte laboratorier og annen forskningsinfrastruktur, skal deler av tomten transformeres til et grønt og offentlig tilgjengelig bygulv.
Prosjektet eies av Aspelin Ramm og Norges Geotekniske Institutt (NGI), med en andel på 50 prosent hver.
Rigget for fremtiden
Campus Ullevål skal bli et høyteknologisk bygg med tydelig miljøprofil, og er tegnet av det danske arkitektkontoret Schmidt Hammer Lassen.
NGI og Norsk institutt for vannforskning (NIVA) har allerede inngått leiekontrakter som opptar rundt halvparten av bruksarealet i det nye bygget.
— Dette er en merkedag for oss i NGI, som nå er ett skritt nærmere vårt nye hovedkontor, sier Lars Andresen, administrerende direktør i NGI og styremedlem i Campus Ullevål.
— Campus Ullevål gir oss fasilitetene vi trenger for å kunne forske og utvikle geofagene på best mulig måte, og dermed bidra til å løse viktige utfordringer innen klima, miljø, energi og samfunnssikkerhet, fortsetter Andresen.
I tillegg skal det forskes på klimasmarte løsninger under byggeperioden, og NGI og NIVA skal gjennomføre hver sine forskningsprosjekter under byggeperioden.
NIVA vil forske på overvannshåndtering og bruk av restvann i forbindelse med driften av Campus Ullevål og området rundt. NGI på sin side skal forske på energiopptak gjennom leire og spunt.
Campus Ullevål
Beliggenhet: Sognsveien 72
Areal: 36 000 kvm
Arbeidsplasser: 1500
Miljøprofil: BREEAM-NOR Excellent
Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen Architects
Eiere: NGI (50 prosent) og Aspelin Ramm (50 prosent)