Hotelldirektør Jarle Moen er også blitt badesjef og ønsker gjestene velkommen til det nyåpnede Vestkantbadet.

Vestkantbadet gjenoppstår. – Resultatet bærer preg av omsorg ned til minste mosaikkbit, mener Byantikvaren

Etter fem år med møysommelig restaurering, er det nye, gamle Vestkantbadet endelig klart til å ta imot gjester. Det fredede badet er satt tilbake slik det så ut ved åpningen i 1932 og utvidet med rikt utstyrte behandlingsrom og treningsfasiliteter.

Publisert

I dag tennes lysene på nytt i neonbokstavene B, A og D på trappen til Sommerro. Med inngang både fra hotellet og fra gaten, er Vestkantbadet på ny klar til å ta imot nye generasjoner badende, etter fem år med en omfattende restaurering.

Med totalt 1400 kvadratmeter med helse- og skjønnhetstilbud, blir Vestkantbadet byens største velværesenter.

– Vestkantbadet har alltid vært et smykke. Det er blitt lagt ned utallige håndverkstimer for å få det fredede badet tilbake slik det var. Vi er ekstremt stolte av resultatet, sier Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm, som er en av byggets eiere i en pressemelding.

Mosaikken over svømmebassenget er laget av Per Krohg og forestiller svømmende kvinner og seler, med en hvalross i midten.

Ikonisk mosaikk restaurert

Nye Vestkantbadet består av det originale badet fra 1932, samt 18 nybygde og restaurerte behandlingsrom, badstuer, basseng og et nytt, stort treningssenter for medlemmer og hotellgjester. Den gamle, fredede delen er totalrenovert i samarbeid med Byantikvaren og satt tilbake til sin opprinnelige stand.

Den ikoniske mosaikken av Per Krohg er restaurert flis for flis. Treverket i veggene i skiftekabinettene og massasjerommene skinner på ny som ved åpningen for nesten 90 år siden.

– Her har alle involverte gjort en strålende jobb. Resultatet er fantastisk og bærer preg av omsorg i alle detaljer, ned til den minste mosaikkbit, sier byantikvar Janne Wilberg.

I hele fem år har Vestkantbadet vært stengt og under oppussing.

– Her kan du koble av

Interiøret er historisk, og velværetilbudet er betraktelig utvidet. Det gamle romerbadet er blitt til infrarød badstue med kaldkulp. Her arrangeres blant annet kurs i pusteteknikk for isbadere.

– Vestkantbadet skal være et sted å hente nytt overskudd. Her kan du koble av, svømme, trene og få behandlinger. Vi opplever allerede ekstrem stor interesse fra nabolaget. Det er stas å kunne gi Oslo et så bredt tilbud som dette, sier Jarle Moen, hotelldirektør for Sommerro.

Vestkantbadet er åpent for alle mandag til fredag mellom kl. 9 og 13 og søndag mellom kl. 14 og 19. Inngangsbilletten koster kr. 250.

Badstumester Maren Haga svinger håndkleet til glede for gjestene i den nye badstuen.
Powered by Labrador CMS