Aschehoug-hagen er mest kjent for festene med kultureliten, forfattere og kjendiser. Tirsdag skal hagen brukes til Rushdie-markering.

Væpnet politi skal holde vakt under Rushdie-markering i Aschehoug-hagen på Frogner

Væpnet politi skal tirsdag holde vakt når flere forfattere skal lese fra boken «Sataniske vers» i forbindelse med en solidaritetsmarkering for Salman Rushdie. Markeringen holdes i Aschehoug-villaen i Hafrsfjords gate på Frogner.

Publisert

— Som hans forlag vil vi naturligvis vise vår støtte og stå i solidaritet med Salman Rushdie, sier forlagssjef Mads Nygaard i Aschehoug til NRK.

Tirsdag skal et titalls forfattere lese høyt fra «Sataniske vers» i Aschehoug-hagen i solidaritet med forfatteren som nylig ble hardt skadd under en litteraturfestival i USA.

Politiet: Markeringen skjer ikke uten risiko

Salman Rushdie har levd under et tungt sikkerhetsregime siden han ga ut boka «Sataniske vers» i 1988. Boka blir av mange sett på som blasfemisk, og er forbudt i flere land.

Rushdie ble, sammen med alle utgivere og oversettere av boka, dømt til døden i 1989 av den daværende lederen i Iran, ayatolla Khomeini.

Dødsdommen ble nesten fullbyrdet i Norge da Rushdie sin norske forlegger, William Nygaard i Aschehoug, ble skutt utenfor sitt hjem i Oslo i 1993.

Markeringen skjer ikke uten risiko, ifølge stabssjef Harald Nilssen ved Oslo politidistrikt. Det gjeldende trusselnivået i Norge er på nivå fire.

— PSTs vurdering, kombinert med informasjon vi sitter på, samt tematikken, gjør at vi kommer til å stille opp med uniformert og væpnet politi i området, opplyser han.

Powered by Labrador CMS