Operaen skal huse forfattersamtalen i slutten av oktober.

Flytter arrangement på grunn av kjempepågang: – Dette blir første gang

– Vi måtte slå på stortromma slik at flest mulig kan få med seg denne unike begivenheten, sier arrangøren.

Publisert

– Dette blir første gang vi inviterer til forfattersamtale på selve hovedscenen i Den Norske Opera og Ballett. Vi måtte slå på stortromma slik at flest mulig kan få med seg denne unike begivenheten, sier Susanne Kaluza, leder for Stiftelsen Litteraturhuset.

Litteraturhuset i Oslo i Wergelandsveien rett ved Slottsparken skulle få Margaret Atwood på besøk til forfattersamtale torsdag den 31. oktober, men interessen var så stor at den må bli på Operaen i Bjørvika i stedet.

Strømmesuksess

Kaluza mener få forfattere klarer å skildre vår tids store spørsmål, enten det dreier seg om innskrenkning av kvinners rettigheter over egen kropp eller natur- og klimakrisen, med samme presisjon og innsikt som Atwood.

Så stor var interessen for å høre Margaret Atwood bli sceneintervjuet at Litteraturhuset i Oslo måtte flytte arrangementet til Operaen.

Den kanadiske 84-åringen inviteres til en samtale om sitt forfatterskap, som omfatter bøker som «Tjenerinnens beretning» («The Handmaid’s Tale») og «Alias Grace». 

Bøkene har gitt Atwood lesere verden over. Forfatterens verk er oversatt til nær 50 språk og har solgt flere titalls millioner av mer enn 70 utgivelser. 

Dystopiske «The Handmaid’s Tale» har også blitt en strømmesuksess som TV-serie.

– Gleder meg

– Jeg gleder meg enormt til å komme tilbake til Norge og møte både gamle og nye lesere, og det flotte laget mitt hos Aschehoug, sier Margaret Atwood i en uttalelse.

Aschehoug har vært hennes norske forlag i over 40 år. De ga ut Atwoods novellesamling «Ryper i solnedgang» på norsk i fjor og i høst kommer en nyutgivelse av «MaddAddam»-trilogien, som omfatter «Oryx og Crake», «Flommens år» og «MaddAdam».

Powered by Labrador CMS