Selv om Arvid Teigen har blitt pensjonist, er han i blant fortsatt å se bak luka hos Billigkiosken på Årvoll.

Selv om Arvid Teigen har blitt pensjonist, er han i blant fortsatt å se bak luka hos Billigkiosken på Årvoll.

Brenner du inne med en drøm om å bli kioskeier? Den populære nabolagskiosken på Årvoll skal selges

I 1977 etablerte Arvid Teigen Billigkiosken på Årvoll, som han drev frem til i fjor. Nå er kiosken lagt ut for salg og klar for sin tredje eier.

Publisert

Billigkiosken på Årvoll ble startet opp tilbake i 1977 av Arvid Teigen. Etter å ha drevet kiosken i 44 år, gikk stafettpinnen videre til Fredrik Espenes i januar i fjor.

Nå skal det som med tiden har utviklet seg til å bli et høyt verdsatt og fast inventar i området selges.

— Alle kjenner til kiosken på hjørnet. Det er veldig mange faste kunder, og flere av dem pølsekunder. Hver eneste gang de kommer innom, vet jeg hva de skal ha, om det gjelder type sigaretter eller pølse med brød eller lompe. Man får testa hukommelsen og at man ikke har blitt dement, sier Teigen, som jobber i kiosken av og til etter å ha blitt pensjonist.

Håper på lokal overtakelse

Espenes forteller at årsaken til salget er preget av flere faktorer. Omsetningen er ikke like stor som tidligere, og kombinert med at han har en annen fulltidsjobb, vanskeliggjøres det å investere tiden og kreativiteten som trengs for å fortsette driften. I tillegg ønsker sønnen hans, som jobber fast i kiosken, å gjøre andre ting.

Billigkiosken på Årvoll.
Billigkiosken på Årvoll.

— Min opplevelse er at det har vært en lærerikt å drive kiosken, men jeg skulle ønske jeg hadde mer tid til å utnytte dens potensiale. Vi får mange tilbakemeldinger om at kiosken er viktig for nabolaget, og at mange håper den ikke forsvinner slik den fremstår i dag, sier Espenes, og legger til:

— Jeg håper at de som overtar ønsker å drifte den videre som den er, men med nye ideer og kreative løsninger. Hvis det hadde vært noen lokale naboer, ville jo det vært det absolutt beste.

Teigen er også av den oppfatning at kiosken må forbli tilnærmet lik, spesielt med tanke på at det ifølge ham dreier seg om Oslos siste frittliggende kiosk. Han legger til at så vidt han vet har den ikke vært stengt en eneste dag siden den ble åpnet.

Powered by Labrador CMS