Tine Bøhren, Marita Grambo, Karin Sommer, Anette Syversen, Elin Ljunggren og Øystein Olsen skal stå for den daglige driften av Skaperverket.
Tine Bøhren, Marita Grambo, Karin Sommer, Anette Syversen, Elin Ljunggren og Øystein Olsen skal stå for den daglige driften av Skaperverket.

På Sagene må et eiendomsmeglerkontor vike for en kulturkafé i regi av Frelsesarmeen

På Sagene blir børs til katedral. Eiendomsmegler 1 blir til Skaperverket. I dag åpnet Frelsesarmeen kulturkafé i Stockfleths gate 50.

Ideen til Sagenes nyeste tilskudd på kaféfronten ble unnfanget på Stedet, Frelsesarmeens rusfrie aktivitetstilbud på Sagene. Her ble seks interesserte plukket ut, og i noen hektiske måneder har de jobbet hardt med alt fra oppussing til organisering av leverandører.

– Dette har vært en enorm læringsprosess for oss, sier Tine Bøhren, som sammen med Marita Grambo, Karin Sommer, Anette Syversen, Elin Ljunggren og Øystein Olsen skal stå for den daglige driften.

Kaffe, mat og kultur

– På Skaperverket får bydelens beboere servert god kaffe og mat. Maten blir levert fra Frelsesarmeens kjøkken, forteller Tine Bøhren.Velkommen inn til Skaperverket

Skaperverkets åpningstider blir fra klokka 11-18, mandag til fredag. Utover dette vil kafeen arrangere kulturkvelder, og Bøhren ønsker folk med skapertrang hjertelig velkomne til å stille ut bilder på kaféens gallerivegg.

Ta en bok – og la den vandre

Skaperverkets låneordning, ”Ta en bok – og la den vandre”.
Skaperverkets låneordning, ”Ta en bok – og la den vandre”.

I tillegg til kulturscene og galleri, har Skaperverket en vintagebutikk og en låneordning for bøker som de kaller ”Ta en bok – og la den vandre”. Tanken er at folk skal komme med bøker de ikke lenger vil ha, og så kan de låne med seg bøker de vil ha, helt i tråd med den populære delekulturen.

Troen på enkeltmennesket ligger i bunnen

Bøhren forteller at prosjektet har vist henne hva som ligger i Frelsesarmeens verdier:

– Flere av Stedets brukere har vært utenfor det ordinære arbeidslivet i flere år. For noen opplevdes det som stressende å skulle ta avgjørelser, andre syntes ting gikk for fort og noen syntes kanskje det gikk for sakte. Men vi skjønte at troen på enkeltmennesket er sterk i Frelsesarmeen.

Skaperverket driver vintagebutikk.
Skaperverket driver vintagebutikk.

Frelsesarmeens verdier har også vært inspirasjon til navnet og det legges stort fokus på verdien av å skape noe sammen.

— Heller en kopp kaffe enn en ny toroms

Bydelsentusiast Arvid Sivertsen er glad for det nye kulturtilbudet og håper at folk bruker kaféen flittig.

Bydelsentusiast Arvid Sivertsen er glad for det nye kulturtilbudet.
Bydelsentusiast Arvid Sivertsen er glad for det nye kulturtilbudet.

– Ut med megleren og inn med armeen. Jeg og mange med meg har langt større behov for en kopp kaffe enn en ny toroms, sier Sagene-forkjemperen på Facebookgruppa Bydel Sagene – Oppslagstavla.

Savner samholdet

Sivertsen ser bare fordeler med å skille seg ut fra de typiske kaffekjedene og sier at han savner den gamle bydelskulturen som Sagene har vært kjent for.

– Det har jo vært en enorm prisøkning på leiligheter her, og det er ikke positivt for alle. Folk bor her i kortere perioder enn før, og det preger jo samholdet.

 

 

Når Frelsesarmeen skal åpne et utested, skjer det med salutt. Se denne videoen.

Powered by Labrador CMS