OSLO PÅ TVERS:

Se videoen med Arthur (22): — Som en svart transperson føler jeg ofte at jeg må velge hvilken kamp jeg skal ta

— Mye av tiden har jeg følt at jeg har stått mye alene og at jeg ikke klarer å ta begge kamper samtidig. Dette har mye å gjøre med at vi trenger mer interseksjonalitet, sier Arthur Xavier Wonder Samma (22) som bor på Frogner.

Publisert

— Det er ingen hemmelighet at det kan være vanskelig å snakke om trans og LHBT-tematikk i det svarte miljøet. Det kan ofte bli møtt med at det ikke ses på som én og samme kamp, at kampen mot rasisme ikke er forenlig med kampen for skeives rettigheter og trygghet i samfunnet. Det er veldig synd, sier Arthur Xavier Wonder Samma (22) som bor på Frogner i Oslo.

— Jeg syns vi oftere må spørre oss selv hvilke historier vi velger å løfte frem, sier Arthur som på Frogner.
— Jeg syns vi oftere må spørre oss selv hvilke historier vi velger å løfte frem, sier Arthur som på Frogner.

Han mener det er viktig å adressere at det fortsatt eksisterer en mangel på forståelse for hvilke mennesker rasismen rammer.

— Under Black Lives Matter i fjor så vi et fantastisk engasjement som var uhyre viktig å få løftet frem. Samtidig føler jeg det er mange som vegrer seg for å ta inn over seg at den undertrykkelsen og de overgrepene som skjer i rasismens navn også rammer skeive og transpersoner veldig hardt.

— Svarte og flerkulturelle transpersoner er faktisk de som oftest blir utsatt for vold og overgrep, og dette kan vi ikke overse, det er kamper vi også må ta, sier han og kommer med et eksempel.

— Det var for eksempel to transpersoner som ble drept under Black Lives Matter i fjor, men disse ble knapt nok nevnt, sier han.

Les hele saken her:

Powered by Labrador CMS