Art of Flow arrangerer Oslo Fire Jam ved Bymuseet. Foto: Susanne Skaug

Røkelse, jamming og flammeshow i Frognerparken

Publisert

Oslo Fire Jam er et treff hvor de voksne kan leke. Det er tanken til arrangør Kim De Rochlenge (30).

Idet man rusler innover parken og nærmer seg Bymuseet, kan man høre dem. Musikken og stemmene. Lukten av røkelse ligger i lufta.

Spinnende med en stor dragon staff, en stav som kan antennes i begge ender, finner vi Kim De Rochlenge. Rundt han står vennene. De deler erfaringer hele tiden, bytter på å sjonglere med den store staven.

— Folk kommer hit for å leke, lære av hverandre og lære nye triks, sier De Rochlenge. Etter hvert som man får det til økes mestringsfølelsen, og man får et energihopp. Det er den følelsen jeg prøver å jage.

Har performance som yrke

Mange av deltakerne er performance- og flammesjonglører av yrke, og bruker treffene til å videreutvikle seg.

— Mange har videreutviklet seg så mye at de har startet egne grupper, forteller De Rochlenge.

Det er flere kreative uttrykk å spotte ute på gressplenen, noen sjonglerer med brennende baller også kalt poi, mens andre bruker rockering.

— Man kan kalle det vi driver med for aktiv meditasjon i bevegelse. Det er nesten som dop.

Gruppen, som kaller seg Art of Flow, har pleid å møtes hver torsdag ved bymuseet. Nå går de over til én gang i måneden for å lage større treff. Konseptet de driver med er ganske nytt i Norge.

Arrangement uten drikkepress

Rusen står ofte i sentrum når folk møtes i helgen, sånn er det ikke på Oslo Fire Jam.

— Etter at vi begynte å arrangere disse treffene for tre år siden, har folk fortalt meg at de har sluttet å stresse i helgen. Oslo Fire Jam skal være et hyggelig møtepunkt uten rus eller drikkepress.

Vi kan likevel se at mange velger å ta seg en øl i den sosiale sammenkomsten. Stemningen er høy, men ikke overdreven.

— Våre aktiviteter tvinger folk til å være edru og skjerpet, for å ha best kontroll over kroppen og bevegelsene sine. Det skjer aldri at noen drikker seg sanseløs, forteller De Rochlenge.

Flere av deltakerne har samlet seg sammen i en skråning, og spiller musikk med trommer, gitar og didgeridoo. Enkelte kommer bort og gir VårtOslos journalist en klem.

— Det finnes både musikere og musikkprodusenter her. De som møtes er kunstnere og kreative sjeler, men det er åpent for alle som ønsker å delta.

Har funnet igjen gode venner

Marius Kværre Jørgensen (26) er en av deltakerne vi møter i Frognerparken. Han har vært engasjert i miljøet lenge, og er fast deltaker i arrangementene til Art of Flow.

Opprinnelig er han fra litt sør for Mo i Rana, men har bodd i Oslo de siste åtte årene.

— Jeg har hatt et hardt siste halvår, men disse treffene gjør mye for meg. Her kan jeg utvikle meg og treffe igjen gode venner. Jeg driver ikke med performancekunst selv, men synes det er hyggelig å treffe positive, åpne mennesker.

Marius Kværre Jørgensen har vært en del av performance miljøet lenge, og får stort utbytte av samlingene. Foto: Susanne Skaug

Helgetreff på stranda

I september arrangerer Art of Flow helgetreff ved Tyrifjorden i Hønefoss. Deltakerne skal bo på stranda, der profesjonelle performanceartister fra Polen, Sverige og Canada holder workshops og flammeshow på kvelden.

— Vi har valgt å kalle arrangementet «Stranded», for det er sånn vi skal bo. Vi bor i telt og får servert felles mat. Vårt forrige treff ved Tyrifjorden var veldig vellykket, og vi gleder oss til å gjøre det igjen.

Kim De Rochlenge viser et flammeshow hvor han bruker poi's. Videoen er laget i samarbeid med Art of Flow og Westerdals.

Powered by Labrador CMS