Kjartansson har skutt VIF inn i medaljekampen for fullt

Vidar Örn Kjartansson kan vise seg å være verdt sin vekt i sølv eller bronse. Islendingen fortsatte sin gode scoringsform da Vålerenga slo Sandefjord 3-0.

Med seks mål på fem kamper har Vidar Örn Kjartansson gjort sitt for å skyte Vålerenga inn i medaljestriden i Eliteserien etter at han vendte tilbake til Oslo-klubben i slutten av august.

Søndag var han forskjellen på lagene i det som lenge var en jevnspilt kamp i Sandefjord. Kjartansson ble toppscorer sist han var i Eliteserien, og viste goalgetterferdighetene igjen i hvalfangerbyen.

Kjartanssons to mål og Aron Dønnums sene 3-0-scoring gjorde at det ble en suveren borteseier for Dag-Eilev Fagermos gutter.

Vil ikke ta flere straffer

– Vi var gode i andre omgang og scoret tre mål mot et godt lag. Det var en solid prestasjon av oss, jeg er bare veldig glad for tre poeng i dag, sa Kjartansson til Dplay.

Islendingen bommet på et straffespark for andre gang siden returen til norsk fotball. Nå vil han ikke ta flere straffer.

– Jeg bommet igjen. Det er sånn det er. Nå tar Aron (Dønnum) den neste, sa Kjartansson.

Seieren gjør at Vålerenga med 38 poeng er helt oppe i ryggen til Molde (40 poeng) og Rosenborg (39). De tre lagene ser ut til å gjøre opp om medaljene bak suverene Bodø/Glimt.

Vålerengajubel i eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Vålerenga på Sandefjord Arena.

Lekkert framspill

Det første målet må Kjartansson imidlertid gi Osame Sahraoui en stor del av æren for. Midtbanespilleren løftet en lekker ball inn i bakrom, og Henrik Bjørdal slo inn foran mål.

Der ventet Kjartansson slik en sann målscorer gjør, og satte enkelt inn kampens første mål.

Islendingen rakk å brenne en straffe (den andre straffen han har brent siden returen til norsk fotball) før han scoret 2-0 etter 67 minutters spill.

Igjen var det et typisk toppscorermål. Sandefjord-forsvaret sov på et innlegg, og Kjartansson rakk både å takke og bukke før han trillet inn 2-0 helt umarkert. Tre minutter før full tid drepte Aron Dønnum all spenning da han satte inn 3-0 etter en retur.

Sekspoengskamp venter

For Sandefjord begynner det å se mørkt ut. 1-0-seieren over Molde i slutten av september er eneste seier på de siste åtte kampene.

Sandefjord er på 13.-plass på tabellen, fire poeng foran Start på kvalifiseringsplass.

I neste runde venter et oppgjør mellom de to klubbene i Kristiansand, og tap der vil gjøre at Sandefjord må begynne å se seg ned til Mjøndalen på nedrykksplass.

– Det var ikke vår beste prestasjon i dag. Vålerenga var bedre enn oss, sa Sandefjord-trener Martí Cifuentes.