Emil Tjøstheim (19) kan nærme seg en plass på Skeids A-lag. To mål mot Oppsal var en solid søknad.

Sju herrelag og tre kvinnelag fra Oslo kom seg videre til neste runde i cupen

Det er alltid spenning rundt cupkampene, selv om det kan være store favoritter. Cup er cup, og én feil er nok til å sende selv den største favoritten ut av konkurransen. 18. og 19 mai var det full cuprunde både for menn og kvinner.

Sju oslolag kom seg igjennom cupens første runde for herrer. Kvinneklassen spilte runde to, tre oslolag er videre. Både Vålerenga og Røa gikk videre med kulerammesiffer over henholdsvis Fart og Runar, mens Lyn vant 4-0 over Ull/Kisa. Dessverre måtte Grei si takk for seg med 0-2 tap for Kolbotn.

I kvinneklassen var det stopp for Grei, og i herreklassen røyk Oppsal, Lyn, Gamle Oslo, Gjelleråsen, Nordstrand og Lokomotiv ut.

Lette seire for Vålerenga og Skeid

Vålerengas herrer var på kosetur til Toten og Kolbu KK. Etter at Aron Dønnum satte inn et straffespark i det fjerde minutt var det strake vegen til seier for eliteserielaget. 5-1 ble sifrene til slutt, med mål av Dønnum, Udahl, Jatta (2) og Ismheel.

Lett ble det også for Skeid som møtte Oppsal, akkurat som i fjor. To mål av junior Emil Tjøstheim i første omgang, og mål av Andersen og Hickson i andre. Skeid stilte stort sett med spillere fra Skeid 2.

Ville erte toppskåreren

— Det er bra å få et par tidlige mål i disse kampene. Ellers kan det bli stressede, sa Skeids A-lagsspiller Morten Renå Olsen fra tribunen.

Emil Tjøstheim mente det var en morsom kamp å spille, og for å terge toppskårer Johnny Buduson, som i dag var satt på reservebenken, feiret Tjøstheim målene som en viss Ronaldo.

Vålerengas Elise Thorsnes med hat trick mot Fart i 9-0 seieren

Oppsal virket svake. De byttet fem spillere i pausen, men det hadde ingen innvirkning på spillet.

Frigg og Grorud med marginalene på sin side

Frigg har i flere kamper i år ført spillet, men ikke skåret. I Kampen mot Nordstrand fikk Frigg nesten ikke låne ballen, men Ulrik Ferrer skåret på en av lagets få sjanser. Seier 1-0 til Frigg.

Grorud var store favoritter, men måtte slite i 120 minutter pluss straffekonkurranse mot Follo. Det sto 0-0 til full tid, og ekstraomgangene gav heller ikke noen mål.

Lyn tapte på overtid

Gjelleråsen mot Kjelsås lå an til å kunne bli en tett kamp. Det ble det også, men Kjelsås rodde det i land med et mål av Rasmus Vinge i det 89 minutt. Kampen endte 4-3 til Kjelsås.

Etter nitti spilte minutter lå det an til ekstraomganger mellom naboene Lyn og Stabæk på Bislett. Da skåret Stabæk etter en corner. Tap 2-3 og dermed var Lyn ute av cupen for i år.