VIF skuffet i Drammen: — I andre omgang skal vi fortsette å presse Godset høyt. Men gutta gjør ikke som de får beskjed om, sier VIF-trener Ronny Deila om nederlaget mot Godset. Foto: Christian Boger

VIF-trener Deila etter nederlag mot Godset: – Gjør feil jeg nesten ikke har sett i år

Strømsgodset på hjemmebane er en vrien motstander for Vålerenga, og det ble ikke noe fest for Oslo-laget denne gangen heller.

Strømsgodset ligger fortsatt sist på tabellen. Men med 3-2 over Vålerenga søndag kveld, har drammenslaget klatret litt nærmere nest siste plass. Og det sier det meste om hvor surt dette nederlaget var for VIF.

— Vi gjør feil jeg nesten ikke har sett i år. Vi er best de første 25 minuttene, men så lar vi Godset komme inn i kampen, sier VIF-trener Ronny Deila til VårtOslo.

Over 700 VIF-supportere ga laget sitt god støtte, men til slutt ble det en skuffende tur hjem fra møtet mot bunnlaget Strømsgodset. Foto: Christian Boger
Godset-keeper og nysignering Martin Hansen uheldig i feltet og Vålerenga reduserer til 3-2. Foto: Christian Boger
Vålerengas Bård Finne på farten mot Godset. Men det hjalp lite for østkantklubben. Seriens bunnlag behold alle tre poeng hjemme i Drammen etter 3-2 seier over VIF. Foto: Chritian Boger

Kampfakta: Strømsgodset – Vålerenga 3-2 (1-0). Mål: 1-0 Lars Vilsvik (40), 2-0 Muhamed Keita (49), 2-1 Aron Dønnum (51), 3-1 Keita (62), 3-2 Johan Lædre Bjørdal (71). Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger. Gult kort: Duplexe Tchamba, Strømsgodset.

I vakuumet etter at Chidera Ejuke forlot Vålerenga, var supporterne usikre på hvem som skulle ta over stafettpinnen til den eminente teknikeren.

Det gleder nok derfor mange å se at Aron Dønnum virkelig har trådt til og blitt en avgjørende faktor i det offensive spillet til St. Hallvards menn. Første omgang ble allikevel relativt sjansefattig, selv om spillet bølget og kampen, til tross for få store muligheter, hele tiden var relativt underholdende.

Tannløst VIF

Det var Strømsgodset som skulle få den første store sjansen. Etter 34 minutter slo Kristoffer Tokstad inn på Herman Stengel, som avsluttet på volley fra 13 meter.

Ballen gikk via en Vålerenga-forsvarer og strøk stolpen. Noen minutter senere havnet en returball i beina på Lars-Christopher Vilsvik, som dro til fra 16 meters hold. Ballen snek seg forbi alt og alle. 1-0 til Strømsgodset.

Godset økte, men VIF slo tilbake

Andreomgangen startet med et pang. Etter bare 3 minutter dro Muhamed Keita seg fri og plasserte ballen lekkert via stangen og inn. Det hele så mørkt ut for Oslo-laget. Men et mål har mye å si på 2-0. Og da Dønnum på lekkert vis vendte vekk en forsvarsspiller og skrudde ballen i hjørnet, snudde igjen momentumet.

Et par minutter senere slo Herolind Shala inn et presist innlegg på pannebrasken til Matthias Vilhjalmsson. Headingen ble slått over av Martin Hansen. Mye action på bare fem minutter og Vålerenga hadde tatt over initiativet fullstendig.

I det 62. minutt kom igjen Keita seg gjennom. Han satt inn 3-1, og igjen så det mørkt ut for VIF. Men Vålerenga skulle komme tilbake nok en gang.

— Gjør ikke som de får beskjed om

Etter 71 minutter slo Dønnum en corner som Hansen feilberegnet. Målet sto åpent og Johan Lædre Bjørdal kunne enkelt styre inn reduseringen. Vålerenga presset på og skapte flere halvsjanser de følgende 20, men klarte ikke å få med seg et poeng fra Drammen.

Den endte 3-2 til drammenslaget. Og Godsets gamle trener Ronny Deila var selvfølgelig ikke fornøyd med at hans nåværende disipler ikke klarte å slå eliteseriens bunnlag.

— I andre omgang skal vi fortsette å presse Godset høyt. Men gutta gjør ikke som de får beskjed om, sier VIF-treneren etter kampen.

Vålerengas tap søndag var det første nederlaget siden 0-3 mot Rosenborg 16. juni. VIF ligger nå på 6.-plass, plassen bak RBK, med 25 poeng.