Mye har handlet om Aron Dønnums comeback for gamleklubben Vålerenga den siste tiden. Men serieåpningen mot Molde ble helsvart for VIF-spilleren.

Aron Dønnum utvist i serieåpning mot Molde: - Et marerittaktig comeback

Med et gult kort fra første omgang så Aron Dønnum rødt på overtid i comebacket for Vålerenga. I serieåpningen mot Molde ble det til slutt lite å juble over for østkantlaget fra Oslo.

— Et marerittaktig comeback for Dønnum, konkluderte TV-kommentator Kenneth Fredheim.

Den siste uka har det meste i Vålerenga dreid seg om at stjernespiller Aron Dønnum er tilbake på lån fra sin belgiske klubb Standard Liège.

Mange sjanser - kun en scoring

Men det hjalp så lite for Vålerenga da serieåpningen mot Molde var over.

Det ble en sjanserik og fartsfylt sesongstart da Molde vant 1-0 hjemme mot Vålerenga i Eliteserien lørdag. I tilleggstiden så Aron Dønnum det røde kortet.

Linnes ble helten med sin scoring etter en snau time, mens gjestenes Dønnum mistet hodet på overtid med en grisetakling og ble sendt i dusjen for sitt andre gule kort.

Molde er ansett som den heteste gullkandidaten etter Bodø/Glimt i årets sesong. Vålerenga er trukket fram som en mulig medaljeutfordrer av ekspertene.

Hjemmelaget tok umiddelbart føringen i kampen og var nær ved å ta ledelsen etter sju minutter. David Fofana plukket opp et innlegg og bredsidet fra fem meter, men sisteskanse Kjetil Haug avverget.

Kjartansson alene mot Molde-keeper

Fem minutter senere la Linnes en ball langs baken fra høyre, men avslutningen fra Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem ble blokkert og slått til corner.

Hjørnesparket havnet på bakre stolpe, og Etzaz Hussain dyttet ballen i mål. Scoringen ble avvinket for offside.

Med gult kort fra første omgang så Aron Dønnum rødt da kampen mot Molde gikk til overtid.

MFK fortsatte trykket mot Vålerengas mål, men en særdeles god Haug holdt gjestene inne i oppgjøret.

Kvarteret før hvilen forsøkte Eikrem å plassere ballen i korthjørnet fra drøye 16 meter, men avslutningen gikk i nettveggen.

I det 37. minutt fikk VIF en kjempemulighet, men Vidar Örn Kjartansson skudd alene med keeper ble stoppet av Jacob Karlstrøm. Dermed var det målløst til pause etter en hektisk omgang.

Kontant fra Linnes

I andre omgang fortsatt Molde å dominere, og i det 57. minutt skulle de få lønn for strevet.

Vålerenga er av eksperter tippet som medaljekandidat i år. Men VIF-trener Dag-Eilev Fagermo må konstatere at hans mannskap mislyktes i å kapre poeng mot Molde i serieåpningen.

Linnes avsluttet kontant i hjørnet fra spiss vinkel, etter fint fremspill fra Eikrem. Da hadde hjemmelaget notert sju sjanser mot Vålerengas ene.

Ti minutter senere var hovedstadslaget nær utligning, men Petter Strand klarte ikke å styre ballen på mål.

Tungt for Dønnum

I det 72. minuttet var Dønnum farlig frampå med hodet fra seks meter. Minuttet etter fikk Eirik Ulland Andersen to gode muligheter til å sette spikeren i kista.

Det siste kvarteret roet kampen seg veldig, men på overtid ble det drama da Dønnum grisetakkelet Birk Risa.

Vålerenga-vingen fikk dermed sitt andre gule for kvelden og gikk noen minutter før lagkameratene i dusjen. Det var hans første kamp tilbake i norsk fotball etter at han tidligere i uken kom på lån fra Belgia.

I neste runde møter Molde Strømsgodset hjemme, mens Vålerenga får besøk av Haugesund.