Vålerengas Fredrik Oldrup Jensen i duell med Bodø/Glimts Kasper Junker.

Vålerenga og Kjartansson klarte ikke score på opplagte sjanser: - Min skyld at vi ikke vinner i dag

To store Vålerenga-sjanser i først omgang ble ikke omsatt til scoringer. — Det er min skyld at vi ikke vinner i dag. Jeg skulle scoret på sjansene, sa en svært selvkritisk Vidar Örn Kjartansson etter nederlaget på Aspmyra.

— Gutta på laget er ikke skyld i dette nederlaget, mente Vålerenga-spiss Vidar Örn Kjartansson overfor Eurosport etter kampen.

De to store målsjansene kunne gjort at Vålerenga hadde gått til pause med uavgjort mot Bodø/Glimt. I stedet var det hjemmelaget som kunne ta hvilen med 2-0 ledelse.

Islendingen hadde også en stor sjanse i andre omgang. Men VIF-trener Dag-Eilev Fagermo var ikke enig med sin egen spiss.

— Nei, vi er et lag. Det er ikke hans skyld at vi taper, mente Fagermo etter kampen.

Kasper Junker og Philip Zinckernagel sto for målene for Glimt, som var svært giftige når da fikk muligheten før pause.

Kan revansjere seg mot Mjøndalen

Junker scoret for første gang i Eliteserien etter skadeavbrekket siden bortekampen mot nettopp Vålerenga 8. august. Det var åpningsmålet etter et fantastisk forarbeid fra Jens Petter Hauge.

Samme Hauge skjøt en pinlig dårlig straffe rett etter pause, men Glimt klarte likevel å sikre inn 2-0-seieren selv om de måtte spille de siste 20 minuttene av kampen med 10 mann etter at Marius Lode ble utvist.

Det betyr at Lode mister Glimts kamp mot Sandefjord på søndag om en uke. Dagen før får Kjartansson muligheten til å revansjere seg når Vålerenga tar imot Mjøndalen i Oslo.

Effektivitet mot ineffektivitet

Glimt viste prov på den samme selvtilliten som ga Milan kamp til døra på torsdag og spilte seg ut bakfra tidlig, men etter sju minutter gikk det nesten galt.

Aron Dønnum vant ballen høyt i banen, og den gikk fram til Vidar Örn Kjartansson alene med keeper foran mål. Glimt-keeper Nikita Khajkin kom ut og gjorde en mesterlig redning.

Vålerengas Aron Dønnum spilte frem Vidar Örn Kjartansson til kjempesjanse. Men den vanligvis så sikre spissen fikk ikke nettkjenning mot Bodø/Glimt

Mål ble det derimot da Jens Petter Hauge fortsatte dribleshowet for Glimt. Lynvingen dro seg enkelt forbi Christian Borchgrevink og sendte ballen inn foran mål til Kasper Junker som satte inn 1-0 etter 19 minutter.

Like etter fikk Kjartansson nok en kjempesjanse da han midt foran mål fra fem meter ikke klarte å sette ballen mellom stengene.

Glimt var langt mer effektive og kunne legge på til 2-0 etter 37 minutters spill, da Morten Ågnes Konradsen fant Philip Zinckernagel foran mål med et nydelig innlegg. Zinckernagel timet løpet perfekt og kunne til slutt enkelt sette inn sitt 14. mål for sesongen.

Klaesson reddet straffe

Vålerenga fikk nok en kjempesjanse på dødball rett før pause, men ballen ville ikke i mål for Oslo-laget.

2. omgang så ut til å starte ille for Vålerenga da Kristoffer Klaesson felte Kasper Junker i feltet etter en svak heading tilbake mot Vålerenga-keeperen fra Sam Adekugbe.

Jens Petter Hauge gikk fram for å ta straffesparket, men det Milan-aktuelle stortalentet skjøt svakt nesten midt på mål. Skuddet på returen fra Junker ble også reddet av Klaesson, som holdt bortelaget inne i kampen.

Glimt må ha lagt igjen effektiviteten i pausen, for Hauge brant nok en kjempemulighet til å punktere kampen da hjemmelaget kontret på sedvanlig vis ved Hauge og Zinckernagel etter en times spill. Zinckernagel slapp ballen på rett tidspunkt, men avslutningen fra litt kloss hold gikk utenfor fra Hauge.

Rødt kort til Glimts Lode

Hauge skulle nok ønske han satte spikeren i kista, for etter 65 minutter skulle kampen bli langt tøffere for Glimt etter at Marius Lode fikk direkte rødt kort da han satte knottene i leggen på Henrik Bjørdal.

Vålerenga satte inn et stort press, og etter 72 minutter var Kjartansson alene foran mål for tredje gang i kampen, men nok en gang misset islendingen. Spissen ble spilt flott gjennom av Bjørdal, men satte ballen utenfor på ny.

Bortelaget tok naturligvis initiativet i kampen med en mann mer på banen, men klarte ikke å komme til de samme store sjansene som Kjartansson misset på.

Dermed går islendingen målløs av banen for første gang siden returen til norsk fotball og går også på sitt første tap etter «hjemkomsten».

Glimt fortsetter ferden mot et suverent seriegull etter nok en hjemmeseier. Det var lagets niende seier på eget kunstgress på like mange forsøk. Laget har 18 poengs luke til Rosenborg og Odd med 11 kamper igjen å spille.