Vålerenga-jubel etter scoring av Bård Finne (t.v.) og målgivende fra Aron Dønnum.

Ny poengdeling for Vålerenga. Kom tilbake etter å ha ligget under med to mål mot AaFK

Aalesund ledet med to mål, men måtte ta til takke med 2-2 og ett poeng borte mot Vålerenga etter scoringer fra Benjamin Stokke og Bård Finne.

Hólmbert Fridjónsson sendte sunnmøringene i ledelsen og doblet den like etter pause, men etter timen spilt snudde det raskt. To kjappe scoringer signert Benjamin Stokke og Bård Finne resulterte i 2-2 i Oslo.

Vålerenga måtte avslutte kampen med ti mann etter at Sam Adekugbe filmet seg til sitt andre gule kort 20 minutter før slutt, men resultatet sto seg ut kampen.

Kommende helg venter en tøff oppgave for nyopprykkede Aalesund. Da kommer ubeseirede Bodø/Glimt på besøk. Vålerenga gjester Mjøndalen.

Islandsk samspill

Gjestene fra Sunnmøre noterte seg for de største sjansene i 1. omgang. Niklas Castro vartet opp med et godt skudd som snek seg like utenfor stolpen, mens en lur frisparkvariant resulterte i et knallhardt skudd fra Petter Orry Larsen som Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson fikk pirket til corner.

Aalesund skulle til slutt få hull på byllen. Islandske David Ólafsson serverte sin landsmann Hólmbert Fridjónsson som stanget inn ledelsen for sunnmøringene etter en drøy halvtime spilt. Keeper Klaesson var på ballen, men kunne ikke avverge baklengs.

Fem minutter senere var nok en islending farlig frempå, men denne gangen for Vålerenga. Skuddet til Matthías Vilhjálmsson gikk derimot rett på gjestenes keeper Gudmund Kongshavn.

Forsvarskluss

Etter pause tok det ikke lang tid før ledelsen var doblet, og det takket være en gammel kjenning. Da Klaesson skulle plukke et lavt innlegg, stakk tidligere AaFK-spiller Jonatan Tollås Nation ut en tå som gjorde at Fridjónsson kunne krige inn sitt andre for kvelden.

Innbitt Bård Finne har satt sitt første seriemål denne sesongen og bidrar sterkt til at Vålerenga kapret ett poeng.

Ni minutter etterpå traff Niklas Castro tverrliggeren før samme mann fikk gult kort for filming til tross for at det var litt kontakt mellom ham og Magnus Lekven.

Kort tid etterpå skled Benjamin Stokke inn reduseringen for Vålerenga. Like før hadde lagkamerat Aron Dønnum avverget en stor mulighet av Jonas Grønnum på strek, men til slutt skulle det lykkes for vertene.

Utvist etter filming

Og supporterne hadde knapt jublet ferdig før 2-2 var et faktum. På et Aalesund-hjørnespark satte Oslo-laget på turboen og kontret inn utligningen. Alene mot keeper var Aron Dønnum uselvisk og sentret til Bård Finne som satte sitt første for sesongen.

Vålerengas Sam Adekugbe fortviler etter å ha fått sitt andre gule kort av dommer Tom Harald Hagen.

Vålerenga ropte på straffe da Sam Adekugbe gikk ned i feltet få minutter senere. Dommer Tom Harald Hagen mente imidlertid at det var filming, og dermed ble VIFs kanadiske spiller belønnet med sitt andre gule kort for dagen av mannen i svart.

Flere scoringer, skuespill eller øvrig dramatikk ble det ikke. Lagene måtte dermed ta til takke med ett poeng hver.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.