En dodør som gikk i vranglås samtidig som en kylling sto i komfyren førte til full utrykning til Wilhelms gate mandag kveld. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
En dodør som gikk i vranglås samtidig som en kylling sto i komfyren førte til full utrykning til Wilhelms gate mandag kveld. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nødetatene måtte bryte seg inn i leilighet på Bislett: Beboer innelåst på do mens kylling ble svidd i ovnen

Beboeren i Wilhelms gate var innesperret på do etter at døra gikk i vranglås. På gata sto middagsgjesten som ikke kom seg inn i leiligheten. Da var det godt å ha politi og brannvesen.

Publisert

En svidd kylling ble reddet ut av ovnen og en beboer ble reddet ut fra do i en leilighet i Wilhelms gate på Bislett mandag kveld ved 19.30-tiden.

Men ikke før politiet hadde brutt seg inn sammen med brannvesenet.

— Dette var et hendelig uhell. Både beboeren og middagsgjesten opptrådte fornuftig da de ringte nødetatene før det ble kraftig røykutvikling, sier oppdragsleder Rune Hekkelstrand ved Oslo politidistrikt.

Oppretter ikke sak

— Vi sendte en patrulje til stedet og sammen med brannvesenet brøt vi oss inn. Ingen personer er skadd, og det er ingen røykskade i leiligheten. Det eneste som er litt ødelagt er ytterdøra, sier Hekkelstrand til VårtOslo.

Nødetatene må ofte rykke ut til meldinger om tørrkok. Folk er beruset og har sovnet fra mat i komfyren. Da oppretter vanligvis politiet en sak på forholdet. Som kan få rettslige konsekvenser.

— I dette tilfellet blir det ikke opprettet noen sak fra vår side. Nå gikk det bra blant annet fordi både beboeren og middagsgjesten så raskt innså at de måtte ta kontakt med nødetatene for å forhindre skade, sier Hekkelstrand.

Powered by Labrador CMS