Ipaden som ble solgt på Finn.no var låst av Oslo kommune. Kjøperen har levert tilbake nettbrettet til kommunen etter at tyveriet ble oppdaget. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Bydelsansatt nektet for iPad-tyveri. Ble avslørt da Oslo kommunes nettbrett ble solgt på Finn.no

En intetanende kjøper av en brukt iPad på Finn.no tok i fjor høst kontakt med bydel Ullern for å få låst opp nettbrettet.

Publisert

Administrasjonen i bydel Ullern var i fjor høst uvitende om at en iPad tilhørende Oslo kommune var blitt solgt på nettstedet Finn.no da kjøperen tok kontakt. Nettbrettet var kryptert og kjøperen ønsket å få hjelp til å låse opp iPaden.

Leverte tilbake iPaden

Det viste seg at en ansatt i bydel Ullern hadde solgt nettbrettet på Finn. Men den ansatte nektet for å stå bak tyveri av iPaden.

Likevel gikk den kommuneansatte med på å tilbakebetale til kjøperen den summen nettbrettet var solgt for på Finn. Og kjøperen leverte nettbrettet tilbake til Oslo kommune, skriver kommunerevisjonen i den endelige innberetningen til bystyrets kontrollutvalg.

Til tross for at den ansatte nektet for å ha stjålet iPaden, ble saken rutinemessig politianmeldt og bydel Ullern avskjediget den ansatte i slutten av november 2018.

Fjernsletter og lokaliserer mobile enheter

Samtidig som tyveriet av iPaden i Ullern bydel ble avdekket, Oslo kommunes utviklings- og kompetanseetat i gang med et pilotprosjekt som skal kunne lokalisere kommunalt eide nettbrett og mobiltelefoner. Prosjektet jobber også med å kunne fjernslette innholdet på kommunens mobile enheter, skriver kommunerevisjonen i den endelige innberetningen av iPad-tyveriet i bydel Ullern.

Powered by Labrador CMS