27-åringen er dømt til 36 dager betinget fengsel og 15.000 i bot etter å ha brukt identiteten til en navngitt kvinne i en Tinder-profil. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
27-åringen er dømt til 36 dager betinget fengsel og 15.000 i bot etter å ha brukt identiteten til en navngitt kvinne i en Tinder-profil. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Oslomann opprettet Tinder-profil med kvinnes identitet og inviterte mann på overnatting

I Oslo tingrett la den 27 år gamle mannen alle kort på bordet og hevdet han misbrukte en navngitt kvinnes identitet på sjekkeappen Tinder som en spøk.

Publisert

Det var i april i fjor at den 27 år gamle oslomannen, i forbindelse med bruk av appen
Tinder, utga seg for å være en navngitt kvinne.

Ved å lage en Tinder-profil med fornavnet hennes samt oppgi hennes fulle navn og adresse, kom 27-åringen i kontakt med en mannlig Tinder-bruker.

Politimann dømt for Tinder-svindel

Det ble i samtalen avtalt at Tinder-brukeren skulle komme til kvinnen på besøk og overnatte, skriver Oslo tingrett i dommen mot 27-åringen.

Det finnes liten rettspraksis som kan gi en pekepinn på hvordan opprettelse av falske profiler på sjekkeapper som Tinder skal straffes.

Men i fjor ble en 26 år gammel politimann dømt til å betale en bot på 6.000 kroner for å ha opprettet en Tinder-profil under falskt navn, som inneholdt bilder av en norsk eliteseriespiller i fotball, uten tillatelse fra sistnevnte, skriver VG.

15.000 i bot og betinget fengsel

I dommen mot den 27 år gamle mannen, som utga seg for å være en navngitt kvinne, skriver retten at det kan ikke legges til grunn at lovbruddet har skapt andre
praktiske problemer enn at fornærmede ble kontaktet av en enkelt Tinder-bruker, som
hadde blitt lurt av den falske profilen.

Likevel mener retten at det ikke er grunnlag for å idømme 27-åringen ubetinget fengsel. Mannen var tiltalt etter straffelovens paragraf 202, som har en strafferamme på to års fengsel. Ettersom 27-åringen godtok at rettssaken ble avgjort ved såkalt tilståelsesdom fikk mannen strafferabatt.

Aktor i saken la ned påstand om betinget fengsel og en bot. Tingretten sa seg enig med påtalemyndigheten, og satte straffen til 36 dager betinget fengsel og bot på 15.000 kroner.